Publicitat
Ciutat

Les mascaretes de la Generalitat s’esgoten en 48 hores

Gratuïtes i distribuïdes per la Generalitat, s’esgoten en la majoria de farmàcies en 48 hores

Cartell en una farmàcia de Sabadell / ALBERT SEGURA
[Albert Segura i Manel Camps]

Les mascaretes que la Generalitat va repartir dilluns a les farmàcies de Catalunya i que no tenien cap cost de compra per als ciutadans han volat. En unes 48 hores s’han exhaurit a la gran majoria de punts, on s’havien repartit unes 450 unitats a cada un dels establiments, independentment de la seva mida. Ara esperen a rebre’n més, donada l’alta demanda que han registrat.

Dilluns se’n van dispensar 316.000, tot i els problemes informàtics que van fer caure el sistema de recepta electrònic, a les quals s’hi van sumar unes 462.000 dimarts. Tot i l’entrebanc de dilluns, el sistema ja funciona correctament, però ara el que falta són les mascaretes en si.

En farmàcies com la Corominas, a la Ronda Ponent, es van exhaurir dimarts, i no sabien al migdia quan en rebrien més. El mateix passa a la farmàcia Segalás, a la Rambla, on expliquen que des de la Generalitat els van explicar que n’anirien rebent. No obstant, ahir ja se’n van quedar sense. Mentrestant, els queden algunes unitats de les de pagament, com les  FFP2, però no gaires.

A la farmàcia Rosa Maria Carrera, de la carretera de Terrassa, les mascaretes els han aguantat una mica més, i fins aquest matí tenien estoc. “Tot i això, ens van dir que ens n’enviarien més, a través del sistema informàtic poden comprovar quan ens en queden poques, i la planificació apuntava que a la que ens quedessin unes cent ens n’enviarien de noves, però de moment no n’hem rebut”, apunten des de la farmàcia.

El mateix passa a la farmàcia Rosa Jordana. Aquí les mascaretes es van acabar en un dia i mig, i perquè el sistema informàtic no funcionava. Sinó, asseguren, amb mig dia totes haurien estat donades.

No obstant, encara hi ha llocs on s’en poden trobar. És el cas de la farmàcia Baqués, a l’avinguda Onze de Setembre, on encara en queden algunes unitats, sense que n’hagin determinat la quantitat exacte.

Ara per ara caldrà esperar, com a mínim fins dijous. La Generalitat ha anunciat aquest migdia que després de dispensar 950.000 mascaretes s’espera que se’n reparteixin fins a 2 milions més a les farmàcies d’arreu del país. Cal recordar que es lliuren amb presentació del carnet del CatSalut.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top