Ciutat

L’alberg temporal per a persones sense llar: un mes en una nova casa

El passat 28 de març, ara fa un mes, es va posar en marxa l’alberg temporal per a persones sense llar de Sabadell. L’objectiu és protegir aquest col·lectiu vulnerable de la pandèmia del coronavirus. Actualment hi ha 20 residents i el gestiona la Creu Roja. Per tal de protegir la seguretat de les persones que l’habiten, l’Ajuntament demana que no es reveli la seva ubicació.

D’aquestes 20 persones, només 6 són dones, i la capacitat de l’equipament és de 30 persones com a màxim. Si fes falta, s’ha reservat una habitació d’aïllament amb cinc llits. Amb mascareta i respectant les mesures de distanciament social, a l’alberg els residents hi passen les 24 hores del dia i només en poden sortir excepcionalment per anar a l’hospital o en casos específics al banc. Segueixen unes rutines diàries, com els àpats, i tenen temps tant per fer activitats amb els tècnics de l’entitat, fer esport, estudiar, llegir o encarregar-se d’un hort.

Sanitaris del CAP Sud s’encarreguen de fer-los el seguiment mèdic. Als residents no se’ls ha fet el test de la Covid-19, però de totes maneres de moment no hi ha cap cas sospitós de tenir-la. Als professionals de la Creu Roja està previst que en els propers dies se’ls faci una prova PCR.

L’alberg és una iniciativa de la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Sabadell en col·laboració amb la Creu Roja. És el consistori qui, a través del Servei d’Urgències i Emergències Socials (SUES), va contactar amb les persones sense llar que podrien estar interessades a rebre aquesta ajuda i són elles les que l’han acceptat o no; no totes les que hi ha a la ciutat.

El resident Hesham Elhayky, rebent la visita del CAP aquest dimarts / VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top