CERDANYOLA

La Festa del Roser de Maig ens porta per un itinerati històric (virtual) de Cerdanyola

Carrer Sant Ramon de Cerdanyola / AMC

Cada festa del Roser de Maig, els Amics del Museu d’Art de Cerdanyola conviden tothom qui ho vulgui a gaudir d’un itinerari per la ciutat. Aquest any no ho han deixat de fer, però ha hagut de ser virtualment. És així que es pot recórrer històricament el Barri de Dalt, a través del vídeo que l’entitat ha penjat.

La visita virtual ressegueix els orígens de Cerdanyola, el 1828, fins un centenar d’anys després, passant per la partició de la ciutat en dos barris: el de Baix, on hi havia més presència d’estiuejants, i el de Dalt, considerat de “pagesos” en els seus orígens, abans que s’hi edifiquessin torres i el primer Casino, el 1893. És en aquesta part de la ciutat que, precisament, se centra el vídeo.

A través del treball d’AMC també es pot apreciar la rentada de cara urbanística de la ciutat. S’evidencia la transformació que ha viscut Cerdanyola, ja que es contrasten fotografies dels mateixos llocs, però preses amb anys de diferència.


L’itinerari virtual és, com a mínim, un consol per aquells que no poden concebre una festa del Roser de Maig sense la tradicional ruta de l’entitat. I, a més, es podrà aprofitar i fer el recorregut presencialment quan les circumstàncies ho permetin.

Comentaris
To Top