Ciutat

Els iaioflautes fan una crida a manifestar-se per revertir les retallades en salut

Els iaioflautes han protestat aquest dimecres a la tarda a les portes del Taulí. Fan una crida a què, quan acabi el confinament, tota la població de Sabadell i comarca atesa a l'hospital sabadellenc surti al carrer "per revertir les retallades que s'han fet a Salut", que recorden que no només afecten als hospitals sinó també als Centres d'Atenció Primària.

La concentració també s'ha fet per denunciar que "les retallades maten", i mantenen la reivindicació d'una sanitat 100% pública. Amb la protesta han volgut denunciar "la falta de llits i personal" que pateix l'hospital de Sabadell des de les retallades del 2012 i donar suport als professionals de la corporació sanitària.

Publicitat

A través d'un comunicat, el col·lectiu, un dels més afectats per la pandèmia, dona tot el seu suport a les reivindicacions que els treballadors del Taulí fan des de fa setmanes: falta de material, millora de les condicions laborals i retorn del 5% del sou retallat. Sobre els sanitaris, els iaioflautes posen en valor que "malgrat totes les limitacions humanes i materials, els treballadors i treballadores de salut han sabut reaccionar amb professionalitat i humanitat, i ho hem de reconèixer públicament".

Responsabilitats sobre les residències

Davant la crisi viscuda a les residències, els iaioflautes exigeixen responsabilitats per les defuncions que s'hi han produït, i demanen a la Fiscalia que actuï "amb contundència per investigar morts evitables". En aquests centres, a Sabadell, almenys han mort 75 persones per la Covid-19 segons el departament de Salut.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top