Publicitat
Ciutat

La Covid-19, el detonant de la destitució de Cristina Carod al Taulí

La gestió del virus va provocar el cessament de la directora de l’Hospital de Sabadell

La doctora Carod, al centre, en una imatge d'arxiu / CEDIDA
[Albert Acín / Aleix Pujadas]

Va ser el final d’un seguit de desavinences i un detonant clar: la Covid-19. La doctora Cristina Carod va ser destituïda del càrrec de directora executiva de l’Hospital de Sabadell i l’Albada del Taulí per diverses frictcions amb la direcció de la corporació sanitària, segons apunten fonts properes a l’equip directiu, al qual cal sumar un últim element: el viatge de feina que va realitzar a Milà juntament amb més personal de l’hospital sabadellenc i en què s’hauria infectat de coronavirus.

En tornar del viatge, Carod va anar a treballar almenys un dia al centre hospitalari, en què es va reunir amb la direcció. Paral·lelament, l’executiva va començar a tenir símptomes lleus del virus i poc després va quedar aïllada a casa, com part de l’equip directiu. A partir d’aquí, res va tornar a ser el mateix, segons asseguren fonts coneixedores dels fets: “Un cop de tornada a l’hospital, la direcció la va començar a apartar fins que la va destituir”.

El règim d’aïllament de part de la directiva –i de Carod, en concret– va fer trontollar internament al Taulí en el punt més crític de l’epidèmia. Per això, el director general, Joan Martí, va posar el doctor Salvador Navarro, director del Servei de Cirurgia i de l’Aparell Digestiu, a liderar físicament el Comitè Executiu de Crisi, que va dirigir des del primer dia. Els estira-i-arronses entre membres de la directiva eren habituals abans de la Covid-19, no només amb Carod, sinó amb altres noms de la cúpula de l’hospital. “No hi havia sintonia entre Carod i Joan Martí. Hi havia moltes friccions”, afegeixen.

Per a diversos membres de personal consultats per aquest diari, Carod és la cap de turc de la crisi del coronavirus. “Com que hi ha una mala gestió en molts sentits, falta de mascaretes i EPIs, remuneracions… el director general ha decidit que perquè no caigui el seu cap, en decapita un altre”, apunten des d’un sindicat de la Corporació Sanitària Parc Taulí. “És una manera de fer que les queixes baixin, però és un mecanisme estètic”, afegeix una representant dels treballadors de l’hospital sabadellenc.

Segons ha pogut saber el D.S., no tots els participants del viatge a Milà van confinar-se després de tornar de la zona crítica. “Alguns van seguir treballant, també perquè la direcció no els va suggerir cap mesura de prevenció”, apunten des d’un sindicat. Carod seguirà treballant des de l’Àrea de coordinació d’atenció primària de l’hospital sabadellenc. Mentrestant, ni el Comitè d’Empresa ni els treballadors han rebut cap notificació sobre la decisió. Ni l’hospital Parc Taulí ni la doctora Carod han volgut fer declaracions sobre el cessament.

El Taulí destitueix la directora executiva de l’Hospital de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top