ESPORTS

Miki Lladó: “L’ascens del juvenil a Divisió d’Honor és fruit de la bona feina del club”

El tècnic arlequinat ja pensa en el futur a la màxima categoria / Lluís Franco

La finalització de les competicions estatals de futbol federat en totes les categories -amb l’excepció dels play-off exprés a Segona B i Tercera Divisió- va confirmar l’ascens del Centre d’Esports Sabadell juvenil a la Divisió d’Honor. Era el líder destacat del grup setè de Lliga Nacional, amb 16 punts d’avantatge sobre els següents equips que podien pujar. Cal recordar que en aquesta categoria no ho poden fer els filials. El conjunt arlequinat, però, va signar una temporada espectacular i en el moment de l’aturada per la pandèmia del coronavirus estava per davant d’autèntics transatlàntics del futbol base català com FC Barcelona, Espanyol o Damm. El seu tècnic, Miki Lladó, ha estat l’artífex d’aquest segon ascens consecutiu i ens explica en aquesta entrevista les claus de l’èxit.

No s’ha pogut celebrar com hauríeu volgut, però ningú us pot treure mèrits. Molt merescut, oi? A tots ens hauria agradat acabar la temporada sobre la gespa i celebrar el títol i l’ascens, però penso que s’ha aplicat la mesura més lògica. Ja tindrem l’oportunitat de celebrar-ho més endavant. Estem molt contents i penso que hem de donar molt valor a aquesta primera posició per davant d’equips d’un gran potencial. Feia 10 anys que no era campió un equip que no fos un filial dels grans. Llavors va ser el Lleida i ara nosaltres. És una fita per recordar.

S’ha passat de Preferent a Divisió d’Honor en només dos anys. Com es pot explicar això? És evident que el mèrit principal és dels jugadors, però també és el fruit de la bona feina que fa el club des de l’arribada de l’Esteve Calzada. Tot ha canviat en positiu i això es nota en el dia a dia. Des de fa un parell d’anys s’està treballant amb ordre i també cal subratllar la feina del coordinador del futbol base Jaume Milà. Tot plegat ens ha permès mantenir jugadors importants, seguir creixent com a club i ara es recull el premi.

No només han estat resultats. Han ofert un futbol molt vistós i ofensiu, semblant al del primer equip aquesta temporada. Hi ha un estil definit? És evident que s’ha notat la bona connexió que hi ha entre el futbol base i el primer equip. Després també depèn dels futbolistes i les seves característiques. Sabíem com volíem jugar i ho hem aconseguit gairebé sempre. Un altre èxit és que diversos jugadors del juvenil han entrenat regularment en el primer equip i fins i tot alguns, com és el cas de Gerard Marquillas o David Astals, han estat en algunes convocatòries de Segona B i han debutat a la Copa Federació. Aquesta situació significa una energia especial pels joves jugadors que tenen com a gran objectiu arribar a jugar algun dia a la Creu Alta.

Veu qualitat suficient en alguns dels teus jugadors per formar part del primer equip en un futur immediat? Que tenen projecció ningú ho pot negar. Són valors de futur i jo penso que alguns podrien jugar perfectament a Segona B per exemple. Però del juvenil a una categoria pràcticament professional i amb equips amb molta experiència és un salt molt gran i cal també paciència. De totes maneres, penso que l’afició valora que surtin jugadors de casa i també penso que és necessari per al club.

Pensant en la pròxima temporada i amb Miki Lladó al capdavant, s’esperen molts canvis a la plantilla per un tema d’edat? És inevitable. La majoria dels nostres futbolistes eren juvenils de tercer any i, per tant, no poden continuar amb nosaltres. Haurem de veure quines sortides planteja el club. La renovació serà important. Continuen uns 5 jugadors i ja estem treballant per formar una plantilla amb garanties. Es produiran incorporacions del juvenil B i algun del C i també tenim gestions avançades per lligar incorporacions fonamentals per afrontar el repte de la Divisió d’Honor. Ara, però, tot està aturat i no sabem ni quan es començarà la pretemporada, que és quan es decideix tot.

En l’última experiència del Sabadell a la màxima categoria juvenil va acabar cuer després d’una temporada per oblidar. Serà ara diferent? L’objectiu serà aconseguir la permanència de la manera més folgada possible. És una categoria molt difícil, davant de grans rivals, però intentarem confeccionar una plantilla competitiva. S’ha de poder combinar la il·lusió col·lectiva de jugar a Divisió d’Honor i la possibilitat individual de tenir el primer equip a prop. Tot i que serem, juntament amb el Cerdanyola, un equip nouvingut, estic convençut que podem fer una temporada molt digna.

Comentaris
To Top