Publicitat
Diners

El Consell de l'Economia Productiva reclama una resposta concertada a la crisi: "Hem de remar junts"

El Consell de l'Economia Productiva (CEP) confia plenament amb el potencial de l'economia productiva de la comarca per superar la crisi provocada pel coronavirus. Però perquè pugui ser així, reclama una resposta a l'aturada global en forma de pla de xoc, amb mesures concretes, eficaces, àgils i directes. Alhora, per capgirar la situació econòmica, considera imprescindible que els actors privats i els públics treballin, urgentment, de forma concertada.

En aquest sentit, el CEP ofereix posar-se al servei de les administracions locals de la comarca per, a banda d'ajudar a traçar una resposta a mitjà i llarg termini, actuar amb immediatesa per salvar llocs de feina i empreses. Un dels objectius, per exemple, és fer costat als ajuntaments del territori per ajudar en la recuperació de l'ocupació, amb l’acompanyament per a la formació i capacitació que requeriran els nous reptes socials i productius.

"És cabdal que hi hagi concertació. Tots els actors del món civil, privats i públics, hem de treballar de costat, remar junts. És per això que ens posem a disposició de les administracions per treballar plegats. És l'única manera per sortir-nos-en", expressa la presidenta del CEP i del Consell Intersectorial d'Empresaris, Alicia Bosch, que insisteix en el fet que "els diferents municipis de l'entorn comparteixin estratègies, de forma transversal".

El director general de Centre Metal·lúrgic, Gabriel Torras, reafirma l'actuació conjunta: "S'ha de fer des de la concertació. No podem fer-ho només els empresaris, ni els sindicats o les administracions sols. Ens hem de coordinar per no sortir coixos de la situació".

Publicitat

El Consell de l'Economia Productiva està constituït per la Cambra de Comerç de Sabadell, el Consell Intersectorial d'Empresaris i PIMEC Vallès Occidental, juntament amb l'organització sindical Comissions Obreres.

Ajuts i finançament

El CEP considera urgent que hi hagi ajuts econòmics per a un rescat tant de les famílies com dels treballadors més afectats per la crisi, com també per als autònoms i les empreses del Vallès.

També expressen que són imprescindibles línies de finançament especials i microcrèdits sense interessos o amb interessos tous i moratòries fiscals en les quotes d'autònoms. L'òrgan afegeix, a més, que serà important l'agilització i bonificació de llicències municipals relacionades amb activitats econòmiques.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top