Ciutat

Estaven els pollets de cigne al Club Tennis Sabadell? Història d’una pista falsa

Panoràmica de les pistes del Club Tennis Sabadell, a pocs metres del parc Catalunya / D.S.

La desaparició de les cinc cries de cigne ha generat una inusitada reacció ciutadana, especialment a les xarxes socials, en què es compten per centenars els comentaris referents a l’afer dels pollets. Una participació que s’ha aguditzat arran de la crida de l’Ajuntament de Sabadell a la col·laboració ciutadana. A banda de la desena d’avisos que s’han rebut als telèfons habilitats (malgrat que eren per mostrar indignació, sense poder aportar indicis), també s’han multiplicat els curiosos que s’han acostat entre dilluns i avui dimecres a passejar pel parc i comprovar in situ la seva desaparició. O fins i tot buscar-los pel seu compte.

Així, diverses veus van apuntar dimarts al vespre la possibilitat que els pollets es trobessin finalment al jardí del Club Tennis Sabadell, ja que alguns passejants havien vist petites aus en aquell entorn, que queda just al costat al parc Catalunya. I és que tan sols els separa el carrer de Prat de la Riba. I si algunes aus havien creuat l’Eix Macià durant el confinament i s’havien passejat pel centre comercial, no semblava tan agosarat que haguessin creuat el carrer de Prat de la Riba i haguessin parat a les pistes de tennis.  

Ànecs collverd, passejant pel centre comercial de l’Eix Macià, els primers dies de confinament / VICTÒRIA ROVIRA

Tanmateix, la pista (amb la millor intenció) era falsa: No eren cignes, sinó ànecs. Albert Codina, gerent del Club Tennis Sabadell, explica: “Donada la proximitat amb el parc, fa molts d’anys que els ànecs venen a les nostres zones verdes”. Especialment a la zona de gespa i l’entorn de la piscina. “És un tema sensible, així que seguim les recomanacions que ens va fer l’Ajuntament: no els alimentem, però tampoc els molestem”, afegeix. Una ‘política de no interferència’ per tractat de no destorbar el camí de la natura.

Malgrat que les instal·lacions del Club Tennis encara no estan obertes -pel confinament-, a hores d’ara sí que hi fan feina 10 treballadors, des d’administració a tasques de manteniment de les pistes. Però no han detectat la presència dels petits pollets de cigne, que tanmateix difícilment hi haguessin arribat sense l’ajuda dels seus pares adults. De fet, són cries acabades de néixer la setmana passada, de molt poca alçada.     

ERC demana convocar la Taula Animal  

La regidora Glòria Llobet demana aclarir els fets, exigir-ne responsabilitats polítiques i afavorir que es facin els canvis necessaris perquè no tornin a passar desaparicions com la dels pollets del parc Catalunya. 

Per això, insta l’Ajuntament a convocar la Taula de Benestar Animal per analitzar la protecció animal al parc Catalunya. A parer seu, l’afer dels pollets és “el detonant de la inexistent gestió” per part de l’actual equip de govern, així com una “manca de planificació evident”. 

Tanca construïda en una actuació del 2016 per preservar una certa intimitat per als cignes, en una imatge distribuïda per ERC / D.S.

La regidora d’ERC afegeix que aquesta tasca cal fer-la de la mà de les entitats animalistes de la ciutat. “Fan una gran tasca, sovint poc visible i poc reconeguda”. 

Llobet, finalment, també qüestiona perquè l’alcaldessa, Marta Farrés, i la regidora de Benestar Animal, Marta Morell, van assegurar diumenge a les xarxes socials que les aus es trobaven bé, mentre que dilluns al matí el mateix Ajuntament en reconeixia la desaparició. “Desconeixien la situació quan va respondre dissabte? O ens va enganyar?”. 

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top