Ciutat

Fase 1: Sabadell reobre amb garanties

Entitats, clubs i ciutadans valoren el canvi a la nova situació a partir de dilluns

La gent té ganes de poder recuperar una certa normalitat / LLUÍS FRANCO

[Per Marta Ordóñez i Albert Segura]

Podrem tornar a brindar a les terrasses. També a fer esport al nostre gimnàs, amb cita prèvia i amb un aforament limitat. Ens podrem desplaçar a municipis del Vallès Occidental, el Maresme o Barcelonès nord. A partir de dilluns, Sabadell passa a la fase 1 i ho fa amb l’experiència d’una fase 0 avançada: bars, hotels i gimnasos de la ciutat fa dies que estan adaptant els seus locals. Totes les mesures per garantir la salut dels clients estan garantides.

Com ho afronten comerços, hotels, clubs…?

JORDI MUÑOZ. USUARI DE BIBLIOTECA

De moment, a Sabadell encara no obriran el servei de préstec de llibres. I a ell ja li està bé: havia de retornar-ne un a principis d’abril i l’ha pogut fer servir fins ara. “Ens han ampliat el marge al 31 de juliol i necessito el llibre per estudiar”, explica Muñoz. Usuari de la sala d’estudis, trigarà a tornar.

YERAY CASTILLO. USUARI DE GIMNÀS

“És molt incòmode demanar cita prèvia”, considera el Yeray, que entén les mesures però les troba “massa complicades”.  Encara no té massa clar si anirà o no al  seu gimnàs o continuarà entrenant a casa, com fins ara ha fet. Però no veu gaire clar com el centre gestionarà els més de mil usuaris que té.

CRISTINA HERRERA. BASIC FACTORY

“Hem configurat un sistema de cita prèvia mitjançant l’app”, explica Herrera. El gimnàs ha establert torns d’una hora i quart per entrenar,  de forma individual, des de les 6h a les 23h i es permetrà l’accés a un màxim de 50 usuaris per torn. A cada canvi de torn, es desinfectaran les instal·lacions.

ALBERT CODINA. CLUB TENNIS SABADELL

La terra batuda espera ansiosa tornar a ser trepitjada a partir de dilluns, això sí, amb limitacions. “Els socis vindran, aniran directe a pista, jugaran i marxaran”, detalla el gerent del club. No es pot fer ús d’espais com vestidors o dutxes, però l’espai obert i els elements desinfectants són garantia que tot estarà llest.

CARLES POYATO. DIRECTOR GENERAL CLUB NATACIÓ SABADELL

Segons les previsions del Club, s’obriran les portes l’1 de juny.  “Hem desmuntat el pis per muntar-lo de nou: hem canviat protocols, renovat les dutxes, hem instal·lat sistemes de seguretat I ja hem desinfectat…”, assegura Poyato. El CNS començarà a ralentí i ja ha previst diversos escenaris per obrir al juny.

MARC BELMONTE. ANIRÀ A TERRASSA

No  pot esperar el moment d’abraçar els seus pares. Per sort, té la família a Terrassa i, a partir de dilluns ja pot fer-los una visita. Anirà amb la seva parella, “ara que ens podem desplaçar junts”. I aprofitarà també per recollir roba que encara té a casa dels pares.

JOSEP URPÍ. HOTEL URPÍ

El negoci ha rebut els primers contactes de clients que han de venir a Sabadell: “Ens diuen que els reservem una habitació, però encara sense data fixada”, explica el director de l’hotel. Les restriccions de mobilitat fan preveure potenciar el servei d’habitacions.

JAVI FERNÁNDEZ. BAR POPEYE

Aprofiten els darrers dies per desinfectar el local i tenir-ho tot a punt, amb les terrasses llestes amb unes 7 de les 15 taules habituals. “Som a l’Eix Macià i que no obri encara el cinema ens pot afectar, però esperem que la cosa s’animi”, explica el propietari del local.

ROMAN ÁLVAREZ. RINCÓN DEL BIERZO

Han de reobrir amb només set taules a la terrassa, tot i que ja han sol·licitat l’ampliació. Després que s’hagi fet malbé gènere per alimentar 700 persones, compraran “sobre la marxa”. De moment, no preveuen instal·lar mampares, però sí “molta desinfecció”.

JUAN COBOS. AMFITRIÓ D’UNA REUNIÓ

Serà l’amfitrió d’un retrobament d’amics. “Set o vuit, segons qui s’animi”.  El  que veu més complicat és mantenir distàncies entre els amics, “no hi cabríem, a una habitació!”. És per aquest motiu que no descarta portar mascareta. No poder abraçar-los sí que costarà molt.

NOELIA UROZ. CONDUCTORA DE LA TUS

La TUS torna dilluns al 80% dels seus serveis i amplia freqüències. “Tinc ganes que torni la normalitat als carrers”, explica Uroz. Els conductors, però, continuaran ben protegits, “tenim mascaretes suficients i ens estan instal·lant mampares”, diu. I el 50% dels seients estan clausurats.

Comentaris
To Top