Publicitat
Ciutat

Salut estudia permetre la mobilitat de Sabadell a Barcelona durant la fase 1

Cotxes i furgonetes circulen per la C-58, al seu pas pel Vallès Occidental / LLUÍS FRANCO

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat discuteixen amb la resta de consistoris dels àmbits metropolitans sud i nord com s'organitzen les comunicacions entre els tres àmbits a partir del dilluns, quan tots plegats entren en la fase 1 del desconfinament. El pla de desescalada del govern espanyol preveu que en aquesta fase les persones es puguin moure en els límits de la província a la qual pertanyen, però a Catalunya el Govern va demanar que la divisió fos per àrees sanitàries. Ara, això comporta la dificultat que la ciutat de Barcelona i els àmbits metropolitans conformen tres zones diferents, és a dir que els veïns no puguin anar d'una a l'altra fora de les excepcions marcades ja a la fase zero.

En una roda de premsa celebrada divendres a la tarda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va recordar, en aquest sentit, que quan es parla de Barcelona i de l'àmbit metropolità es parlar de la “ciutat dels cinc milions”, i ha subratllat que la mobilitat i la interconnexió entre les tres zones és “molt habitual”.

A la reunió es van discutir maneres d'abordar la qüestió, i en aquest sentit la consellera de Salut, Alba Vergés, no ha descartat aquest matí poder demanar al Ministeri de Sanitat que les tres regions sanitàries passin a ser una de sola, fet que eliminaria les limitacions de mobilitat amb què es trobaran dilluns. Per tant, en aquest cas es podria anar de Barcelona a Sabadell, sense restriccions.

Publicitat

Colau no s'ha volgut pronunciar sobre aquesta qüestió, però sí ha subratllat que la mobilitat entre les tres àrees és la “natural de la zona”. En tot cas, ha manifestat que es tracta d'un tema “complex” i que del que es tracta, amb l'objectiu d'evitar rebrots del coronavirus, és d'evitar “aglomeracions i contagis”.

“Hem de calibrar tots els elements per prendre una decisió”, ha explicat l'alcaldessa de Barcelona, que ha indicat que la reunió d'aquest vespre servirà per abordar el tema i no ha volgut indicar si en sortirà alguna proposta.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top