Publicitat
Ciutat

Sabadell aprova una declaració d'urgència de suport a la plantilla de Nissan

Els pneumàtics en flames que han encès els treballadors de Nissan durant les protestes pel tancament de les plantes a Catalunya / ACN

La Junta de Portaveus de Sabadell ha aprovat aquest dijous una declaració institucional d’urgència després que Nissan ha anunciat el tancament de les seves tres plantes a Catalunya, una d'elles a Montcada i Reixac. El text trasllada el suport del consistori als treballadors de la firma, que també té presència a Barcelona i a Sant Andreu de la Barca.

En la declaració, els grups municipals reiteren "el total suport als treballadors i les treballadores de Nissan que, des del 4 de maig del 2020, estan en vaga indefinida i porten anys lluitant en defensa dels llocs de treball". En aquest sentit, expressen la preocupació per les conseqüències que "una mesura tan dura comportarà en primer terme per als treballadors i treballadores de la Nissan a Catalunya i també per al conjunt de proveïdores i empreses auxiliars que treballen per a aquesta empresa automobilística, i que afecta més de 25.000 treballadors i treballadores a Catalunya".

De fet, moltes empreses produeixen components, com ara peces i elements sencers com seients, i que proveeixen la indústria automobilística. "El sector de l’automoció ha estat estratègic i de lideratge a Catalunya i considerem que en l’estratègia industrial, d’innovació i futur és un tractor important de l’economia, amb teixit industrial consolidat , amb oportunitats de futur que genera riquesa i dona feina a centenars de milers de treballadors i treballadores a Catalunya", segueix el text.

Per aquest motiu, insten Generalitat i govern espanyol a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan i exigir el ple compliment dels seus compromisos. "Emplacem al govern de l’Estat espanyol i al govern de la Generalitat de Catalunya a acordar les mesures necessàries per preservar l’activitat industrial i per situar-nos com a referent mundial en mobilitat sostenible convençuts que tenim capacitats en I+D+i, professionals i treballadors i treballadores per mantenir una indústria estratègica que preservi milers de llocs de treball i aposti per a la innovació en mobilitat sostenible amb el cotxe elèctric", apunten.

És per això que consideren que la indústria catalana, i en particular la de l'automòbil, ha de seguir la transició energètica: "Avui més que mai, cal apostar per una indústria de futur i per mantenir els llocs de treball, amb la implicació de les administracions, potenciant el Pacte
nacional per a la indústria", apunten.

Publicitat

El text culmina assenyalant que es traslladarà la declaració institucional d’urgència al comitè d’empresa de Nissan, a la Generalitat de Catalunya, al Govern de l’Estat espanyol i a la mateixa empresa Nissan.

Suport polític

Des de Sabadell, han estat diverses les veus que s'han pronunciat al respecte, una d'elles el primer tinent d'alcaldessa i diputat del PSC al Parlament, Pol Gibert:

També s'ha pronunciat l'exalcalde i ara regidor d'ERC i delegat del govern català a les comarques de Barcelona, Juli Fernàndez:

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top