Ciutat

Fase 2: què podrem fer a Sabadell?

Els bars sumen els seus interiors a les terrasses ja obertes / VICTÒRIA ROVIRA

Si tot va com és previst, dilluns 8 de juny Sabadell farà el salt a la fase 2. Així ho ha demanat la Generalitat al Ministeri de Sanitat, que haurà de pronunciar-se aquesta mateixa setmana al respecte.

Però, què implica per als sabadellencs? El pas a la fase 1 ja ha alliberat moltes tensions i ha permès millorar la qualitat de vida de molts ciutadans, que ara poden trobar-se amb familiars i amics, sigui a casa com a terrasses de bars.

D'entrada, una de les principals novetats serà l'eliminació de les franges horàries per a la població infantil i per a la pràctica d'esport no professional. També es permetrà reobrir les piscines per a ús esportiu, així com la represa de les classes de conduir.

Les llars d'infants també podran reobrir, així com les escoles, els centres d'educació secundària i d'educació postobligatòria, amb limitacions pel que fa a l'aforament.

Les trobades amb amics ara passen, a més, de 10 a 15 persones, i les cerimònies religioses podran acollir fins a 25 persones. Els bars i restaurants podran acollir persones a dins, sempre que no se superi el 40% de l'aforament.

Publicitat

Pel que fa als casaments, podran comptar amb un centenar de convidats. Els centres comercials podran començar a obrir, però amb un 40% de l'aforament.

Les residències podran començar a rebre visites sempre que no tinguin casos positius de coronavirus. Cinemes i teatres podran tornar a alçar el teló, però només omplint un terç de les seves butaques. I museus i biblioteques també podran obrir amb un terç d'aforament, i els congressos i reunions de feina es podran fer amb fins a 50 persones.

Pel que fa a excursions, es podran fer sortides de turisme actiu a la naturalesa amb grups de fins a 20 persones amb cita prèvia, i també l'obertura de parcs naturals, com ho és el de Sant Llorenç del Munt, amb un 20% d'aforament.

Els hotels també podran reobrir les zones comunes, amb un terç del seu aforament, i es podran fer activitats a l'aire lliure amb un màxim de 20 persones.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top