Publicitat
Ciutat

El traficant de Sabadell detingut per la Guàrdia Civil transportava haixix en un veler

El veí de la Concòrdia (Sabadell) detingut aquest dimecres el marc d'un operatiu de la Guàrdia Civil formava part d'una xarxa de tràfic de drogues que transportava haixix a través d'aigües internacionals pel Mediterrani. L'Institut Armat va realitzar ahir una vintena de registres en diverses localitats catalanes, entre les quals hi ha Sabadell i Barberà del Vallès, i va detenir 19 persones que pertanyien a l'organització criminal.

Els detinguts aprofitaven el transport a través del Mediterrani per a evitar la intervenció dels cossos policials. Així ho conclou la investigació realitzada per la Comandància de la Guàrdia Civil de Balears.

Publicitat

5 tonelades de haixix intervingudes

Agents de la Guàrdia Civil de Palma (Balears) van sospitar que un veler podria estar sent utilitzat per a transportar droga l'any passat. La investigació va concloure que existia una estructura delictiva amb diverses ramificacions a Espanya, i també a Itàlia, Líbia, Marroc, Guinea Bissau, Senegal i Tunísia. Gràcies a la cooperació internacional de les autoritats, la policia de Senegal va intervenir en aigües internacional un veler que transportava més de 5 tonelades de haixix.

Durant els registres realitzats aquest dimecres es va recuperar un vehicle sostret a Marsella (França) el novembre de 2019 i que duia matrícules falses i que pertanyia al líder de l'organització. Aquest havia muntat una plantació de marihuana en el seu domicili. També s'han trobat instruments per a la distribució de droga i terminals per comunicar-se de forma encriptada. L'operació –anomenada Ygara– ha comptat amb el suport logístic de la Guàrdia Civil a la província de Barcelona.

Un sabadellenc, detingut en el marc d’una operació contra el tràfic de haixix

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top