Publicitat
Ciutat

Recuperar la Pista Coberta d'Atletisme costarà 389.000 euros

L'Ajuntament fa oficial l'import per recuperar la Pista Coberta d'Atletisme, que trigarà un mes en reconstruir-se

Imatge del desmuntatge de la pista d'atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

Recuperar la Pista Coberta d'Atletisme, convertida en l'Hospital Temporal Vallès Salut, costarà un total de 389.000 euros. Així ho ha anunciat l'Ajuntament, després que s'ha fet un estudi acurat sobre els treballs que caldrà dur-hi a terme, i que rebaixen la previsió inicial, de mig milió d'euros, que establia la Generalitat.

Així ho ha anunciat l'alcaldessa, Marta Farrés, després que l'empresa especialitzada en la fabricació i muntatge dels paviments necessaris per aquest tipus d'instal·lacions, Mondo Ibérica, ha elaborat l'informe previ corresponent als treballs que caldrà afrontar. Es calcula que el període de recuperació s'allargarà un mes.

La pista es va reconvertir en hospital de campanya després que l'Ajuntament va posar a disposició de la Generalitat diversos equipaments de la ciutat. El govern català va optar inicialment per Fira Sabadell, però uns problemes a la coberta provocats durant el temporal Glòria feien impossible reconvertir aquest edifici per a l'ús temporal que se li volia donar, i per capacitat, finalment, es va optar per la Pista Coberta.

Allà s'hi van instal·lar fins a 210 llits, que afortunadament no s'han hagut de posar en marxa, després que l'hospital Parc Taulí no s'ha desbordat. "Ara per ara, tenim confirmat que l'hospital seguirà muntat fins a finals de desembre per si hi ha un rebrot", detalla Farrés

Concretament, el cost que ha traslladat l'empresa a l'Ajuntament per recuperar la pista puja fins els 389.468,16 euros, i contemplen la reconstrucció de l'estructura i els peralts i l'homologació esportiva a càrrec dels estaments esports corresponents. A més, també inclou la renovació del paviment sintètic, que ja calia canviar-se, i que ara s'aprofitarà la reforma per fer-hi els treballs necessaris.

Publicitat

Per fer-hi front, però, l'Ajuntament no compta anar-hi sol. "Hem fet les gestions perquè hi participin l'Estat, la Generalitat i la Diputació, aquest és un equipament de país i no ha d'anar a càrrec només de l'Ajuntament la seva recuperació", ha detallat Farrés. Així, l'Ajuntament preveu posar-hi uns 100.000 euros. 

Calendari de restabliment

Tot i que l'hospital seguirà muntat fins el 31 de desembre de manera oficial, això no vol dir que els treballs per recuperar la pista comencin a principis de gener. Primer caldrà validar la situació sanitària de manera definitiva per fer el pas, i quan sigui possible, es procedirà a fer el desmuntatge de les instal·lacions temporals per donar pas a les noves obres, que s'allargaran un mes. Posteriorment, caldrà fer els tràmits administratius per recuperar l'homologació d'activitat esportiva.

"L'operació ha sortit molt bé a nivell sanitari, vam ser valents i vam plantar cara a la Covid amb una decisió complicada, però no hi havia alternativa, no es poden posar en el mateix pla uns llits i una instal·lació que té una solució, una vida humana que es perd no en té", apunta l'alcaldessa.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top