Ciutat

La Generalitat rebaixa l’import de recuperar la Pista d’Atletisme de Sabadell a 500.000 euros

La Generalitat rebaixa el cost de recuperar la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya a mig milió d’euros. Els defectes en el desmuntatge de l’anella peraltada per a la construcció de l’hospital de campanya per la Covid-19, denunciats per la Federació Catalana d’Atletisme al D.S., es van estimar en primer terme en un milió d’euros per part de l’entitat. Ara, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ho rebaixa a 500.000 euros, a falta encara d’un informe tècnic municipal que acabi de tancar-ne el cost.

En una visita institucional al Club Natació Sabadell acompanyada de la consellera de Presidència, Meritxell Budó, el màxim responsable de l’esport català ha assegurat que la pista coberta seguirà inoperativa durant “molts mesos”, tal com ja van assegurar tant el Departament de Salut com el mateix hospital Parc Taulí, que preveuen reservar l’espai per a la Covid-19 fins ben bé passat l’hivern 2020-2021.

En aquest període, l’equipament sabadellenc –que dona servei a l’atletisme català– no es podrà substituir per part de la Generalitat. “Aquesta és una instal·lació única al país, no en tenim cap altra”, afirma Figueras, que reconeix que Catalunya no té “ni els recursos ni el temps per posar una pista alternativa” i que es planteja derivar l’activitat a l’exterior o fora de la comunitat autònoma.

Imatge del desmuntatge de la pista d’atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

Es mantenen les inversions a la ciutat

La pista d’atletisme és un exemple de les despeses sobrevingudes que haurà de fer front la Generalitat, amb el suport de l’Ajuntament i d’altres institucions. El coronavirus tindrà un cost per a les arques del govern català, però això no ha de condicionar els 16 milions d’euros d’inversions compromesos per a Sabadell per a l’any 2020. La portaveu del govern català, preguntada per aquest diari, ha deixat clar que les inversions sabadellenques i vallesanes es mantenen. “Els projectes compromesos, compromesos estan”, ha apuntat la consellera de Presidència. Entre els projectes a Sabadell figuren el CAP de Can Llong, la reforma del sistema de ventilació dels jutjats i les obres d’ampliació de la Xarxa Aigües Ter-Llobregat i de la C-58.

La portaveu del govern català, Meritxell Budó / LLUÍS FRANCO

No obstant això, la consellera Budó ha mostrat la seva preocupació per la dependència autonòmica de l’Estat. Ha reclamat que el govern de l’Estat aixequi l’exigència de dèficit zero a les autonomies i que augmenti l’aportació directa per respondre els efectes de la Covid-19 sobre els pressupostos catalans. “Estem pendents de la injecció de liquiditat, de la flexibilització de l’objectiu de dèficit a l’1%, que ens permetria una despesa addicional”, ha apuntat, i ha afegit que la Generalitat ara es troba en una “batalla” amb l’Estat per tenir recursos i evitar que els costos del coronavirus no surtin “d’altres inversions que el Govern s’havia plantejat dur a terme el 2020”.

La consellera, que havia estat abans alcaldessa de la Garriga, s’ha sumat al reclam dels ajuntaments, com l’Ajuntament de Sabadell, per aixecar la regla de la despesa de les corporacions locals, que impedeix gastar el superàvit municipal en accions als pobles i ciutats. En la línia expressada per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, Budó ha exposat que l’administració local “és qui fa més al dia els deures” i ha considerat que impedir la despesa és “una injustícia tremenda”. “Van sanejar les seves finances i continuen sent els més castigats”, ha exposat la consellera.

Refer la pista d’atletisme de Sabadell pot costar un milió d’euros

Comentaris
To Top