Ciutat

El Parlament rebutja la connexió ferroviària de l’R4 amb l’Aeroport del Prat

Es tanca la porta a que Sabadell estigui connectada a l’aeroport de forma directa / VICTÒRIA ROVIRA

El Parlament de Catalunya ha rebutjat connectar la línia R4 de Rodalies amb l’Aeroport del Prat, tal com proposaven alcaldes socialistes del Vallès Occidental, entre els quals figuren la de Sabadell, Marta Farrés. La proposta ferroviària ha rebut el cop de porta de la cambra catalana amb els vots d’ERC, Junts per Catalunya i el Partit Popular.

En la proposta de resolució, s’instava al Parlament a connectar els dos Vallesos amb l’aeroport mitjançant les línies R2 Nord i R4. Amb aquesta proposta, es mantindria l’actual connexió entre el Vallès Oriental i l’aeroport, s’ampliaria amb l’arribada de l’R4 oferint freqüències d’un tren cada 10 minuts amb l’aeroport amb trens i un augment de la rotació dels trens de l’R4.

El govern català, per contra, pretén crear una nova línia que creuï Barcelona des de Sant Andreu fins el Prat del Llobregat, una operació que facilitaria l’empresa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

“Els partits al govern de la Generalitat es tornen a aliar amb ladreta del PP per donar l’esquena al Vallès i a la majoria de la ciutadania que utilitza a diari els trens de rodalies”, ha declarat Pol Gibert, tinent d’alcaldessa i diputat al Parlament català. “La Generalitat segueix encaparrada en portar-hi un tren llançadora que serà més car que Rodalies”, ha afegit el regidor i parlamentari.

Comentaris
To Top