Ciutat

El Dr. Salvador Navarro, del Taulí, al comitè d'experts per transformar el sistema públic de salut

El doctor Salvador Navarro, al seu despatx de l’hospital Parc Taulí de Sabadell / CEDIDA

El doctor Salvador Navarro, del Taulí, ha estat escollit com a membre del nou comitè d'experts per a la transformació del sistema públic de salut que ha aprovat aquest dimarts el govern català. La portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, ha anunciat la trentena de noms que conformen aquest organisme en la roda de premsa posterior al Consell Executiu al Palau de la Generalitat.

"El Govern, i a petició del mateix president Torra, vol endegar un procés de reformes per tal de reforçar el sistema nacional de salut i garantir el seu caràcter universal, equitatiu i la seva sostenibilitat i capacitat de resposta", ha explicat Budó. Per això, s'han seleccionat diferents persones de reconegut prestigi en l'àmbit del sistema sanitari, l'economia de la salut o l'administració pública com Navarro o els responsables d'Epidemiologia del Vall d'Hebron o el Clínic, Magda Campins i Antoni Trilla, o la directora Assistencial d'Atenció Primària, Yolanda Lejardi, entre altres.

Document d'actuacions

Ara, aquest comitè d'experts haurà d'elaborar un document sobre les actuacions de reforma del sistema sanitari que puguin ser incorporades a les polítiques sanitàries. Ho haurà de fer en un període de 2 mesos a partir de la publicació de l'acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), previsiblement en els propers dies.

Publicitat

D'altra banda, aquest òrgan assessorarà o informarà sobre els temes que se li demanin des de la Comissió interdepartamental per a l'elaboració de l'agenda de transformació del sistema públic de salut, que en el termini de 3 mesos definirà l'estratègia per transformar el sistema públic de salut d'acord amb el document que hauran presentat els experts.

Qui és el Dr. Navarro?

El doctor Salvador Navarro ha dirigit aquests darrers mesos el Comitè de Crisi del Taulí per la Covid-19. Des de fa 17 anys és el director del Servei de Cirurgia i l'Aparell Digestiu del Taulí i l'octubre passat va rebre el Premi Pere Virgili 2019 que atorga la Societat Catalana de Cirurgia a un membre destacat de la comunitat quirúrgica en l’àmbit espanyol.

Barceloní d’origen, al llarg de la seva carrera professional, Navarro ha combinat –i ho continua fent– el vessant laboral amb la recerca i l’educació. En aquest sentit, és el vicedegà-coordinador del grau de Medicina de la UAB.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top