Ciutat

El doctor Salvador Navarro, del Taulí, Premi Pere Virgili

El doctor Salvador Navarro, al seu despatx de l’Hospital Taulí de Sabadell / CEDIDA

L’Hospital Taulí està d’enhorabona. El doctor Salvador Navarro rebrà avui dijous el Premi Pere Virgili 2019 que atorga la Societat Catalana de Cirurgia a un membre destacat de la comunitat quirúrgica en l’àmbit espanyol. Barceloní d’origen, Navarro dirigeix des de fa 16 anys el Servei de Cirurgia i de l’Aparell Digestiu del Parc Taulí. Per al doctor és un premi “molt ben considerat dintre la comunitat quirúrgica de l’Estat espanyol” perquè, explica, té en compte la trajectòria professional a tots els àmbits: assistencial, docent i de recerca. I té una llarga història, ja que s’entrega des de l’any 1961.

Al llarg de la seva carrera professional, Navarro ha combinat –i ho continua fent– el vessant laboral amb la recerca i l’educació. En aquest sentit, és el vicedegà-coordinador del grau de Medicina de la UAB. El doctor creu que aquesta diversitat temàtica és una de les coses que l’han fet guanyar el premi. Considera que “idealment” els metges han de tenir contacte amb els tres àmbits vinculats a la salut –el pacient, els estudiants i el laboratori– per poder ser competitius avui dia. En aquest sentit, afegeix que estar rodejat d’estudiants “t’ajuda a seguir treballant, investigant i aprenent. I per mi això és importantíssim”.

Currículum extens

A parts dels càrrecs esmentats, Salvador Navarro també presideix el Comité Científico de la Asociación Española de Cirujanos i és membre del Consell Assessor del Pla Director d’Oncologia de Catalunya i de la Comissió Assessora en l’Atenció al Pacient Politraumatitzat i Traumàtic Greu del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. El 2016, el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona li va entregar el Premi a l’Excel·lència Professional, i l’any passat la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya el va distingir amb el títol d’Acadèmic Corresponent.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top