Publicitat
Diners

Baixa l’atur per primer cop des de març amb 14.856 desocupats

/ Lluís Franco

A Sabadell ja hi ha 444 persones més amb feina respecte el passat mes de juny.  Segons les dades que ha fet públiques, el mes de juliol s’ha saldat amb 14.856 inscrits a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el que converteix el juliol en el primer mes, des de l’inici de la pandèmia, on cau l’atur després de mesos a l’alça.

La recuperació progressiva de l’activitat, doncs, s’ha fet notar amb la caiguda de l’atur. De fet, entre els mesos de març i abril la desocupació va créixer un 12,3% i entre abril i maig un 5,6%, el juny es tancava amb un increment del 0,3%. Fins aleshores, malgrat que es registrava un augment de la desocupació, el creixement ha decreixent mes a mes. Al juliol, però, les xifres d’atur no van a l’alça.

Al conjunt de la comarca del Vallès Occidental s’ha vist una tendència similar, amb una baixada de desocupats. El descens de persones a l’atur ha estat de 1.945 treballadors, el que rebaixa les xifres a 60.042 vallesans a l’atur. A Catalunya, la dinàmica és similar. L’atur registrat ha retrocedit en 15.670 persones al juliol en comparació al juny i la xifra de desocupats s’ha situat en 469.349 treballadors. Concretament, el descens ha estat del 3,23%, mentre que en relació amb el mateix mes de l’any passat, es van registrar 110.519 aturats més (30,8%).

Més atur respecte el 2019

Al juliol de 2019, però, es produia un repunt dels aturats respecte el juny del mateix, el que contrasta amb els resultats d’aquest 2020.  Malgrat això, la tasa d’atur actual és més elevada: ara hi ha 2.977 desocupats més a Sabadell que el mateix mes de l’any passat, quan es registraven 11.879 desocupats.

En el conjunt de la comarca, entre el mes de juny i juliol del 2019 es van enregistrar 396 persones més al registre de desocupats, 47.984 en total. El que es tradueix en un augment de 12.058 vallesans sense feina al Vallès Occidental respecte el juliol passat.

Publicitat
Comentaris
To Top