Ciutat

Dues de cada cent PCR fetes en la campanya de Sabadell van donar positiu

El Departament de Salut va realitzar 3.099 proves PCR durant la campanya de tests intensius realitzats en carpes a Sabadell. Així ho ha explicat aquesta tarda el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Els testos han superat lleugerament les previsions del Govern català, que preveia 3.000 per a Sabadell i unes 9.000 incloent les campanyes de Ripollet, Terrassa.

El dispositiu, que es va instal·lar a les places de les Termes i Picasso entre dijous i dissabte, ha permès identificar 57 nous contagis de Covid-19 a la ciutat. Només dos de cada cent persones testades (un 1,8%) han rebut un resultat positiu i per tant s'han hagut de confinar a casa de forma prudencial. "Trobar aquest percentatge quan parlem de persones assimptòmatiques és molt rellevant", ha assenyalat el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Medioroz, que ha insistit: "Hi ha persones que no estan mostrant cap indici de la malaltia".

Pel que fa la situació epidèmica a Sabadell, el Departament de Salut ha insistit que la taxa de contagis se situa per sota de la mitjana de Catalunya. No obstant això, Argimon ha apuntat que davant l'augment a la capital vallesana fa tot just dues setmanes, el Departament havia d'actuar amb un dispositiu especial. "Hi ha llocs on no podem fallar i hem d'actuar ràpid", ha afirmat. En aquest sentit –i després d'activar de nou l'Hotel Verdi per a garantir l'aïllament dels casos positius– Argimon ha descartat posar en marxa l'Hospital Temporal del Vallès situat a la Pista Coberta d'Atletisme: "Sabadell i Catalunya estan molt lluny d'això".

Segons ha assenyalat Argimon, la instal·lació de les carpes a Sabadell ha servit, a banda de detectar casos assimptomàtics, per fer una tasca de "sensibilització" entre la població i recordar la necessitat de realitzar les mesures de prevenció i d'aïllament "ben feta". El màxim responsable de Salut Pública català també ha posat en relleu la importància del treball conjunt Generaltat-ajuntaments per poder posar en marxa les instal·lacions. "El món local és sensible i hi està implicat", ha afegit.

Publicitat

Carpa instal·lada a la plaça Picasso / VICTÒRIA ROVIRA

/ VICTÒRIA ROVIRA

Noves condicions per als PCR negatius

A partir d'ara, la persona que acudeix al sistema sanitari amb símptomes haurà de començar el confinament abans de rebre el resultat del test, segons ha avançat Argimon. En el cas que es confirmés que és positiu, Salut ha informat que els rastrejadors aniran a buscar totes aquelles persones amb qui s'ha estat en contacte 48 hores abans de mostrar els primers símptomes. En aquesta línia, les persones que hagin estat en contacte amb casos positius de coronavirus hauran de fer un aïllament de 14 dies.

L'app Radar Covid-19, el proper pas

El Departament de Salut ha apuntat que s'està treballant amb el Ministeri de Sanitat per importar l'aplicació Radar Covid-19 a Catalunya. Aquesta eina ha de servir per fer un rastreig dels contagis de Covid-19 a partir de la proximitat amb positius diagnosticats a través de tecnologia Bluetooth. Argimon ha assenyalat que primer cal adaptar l'app i ha assenyalat que perquè sigui realment efectiva cal que hi hagi un gran nombre de descàrregues. "Hem de tenir una cobertura àmplia de persones que es baixen l'app. I això és complicat", ha apuntat.

Pel que fa a les mesures de contenció del virus, el secretari de Salut Pública ha expressat que es volen evitar restriccions com les que es van viure entre l'abril i el juny, però ho ha condicionat al comportament de la població: "Treiem l'R de Restriccions, i posem l'R de Responsabilitat", ha assenyalat.

MAPA: La Covid-19 retrocedeix a Sabadell, però empitjora a Terrassa i Granollers

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top