Publicitat
Diners

Els 50 anys de l’arribada del Banc Sabadell a la capital catalana

La primera sucursal del Banc Sabadell a la capital catalana es va obrir l’any 1970 / CEDIDA

El Banco de Sabadell se complace en comunicar la apertura de su sucursal en Barcelona instalada provisionalmente en Rosellón, 214 (esquina Rambla de Catalunya)” Aquest és el contingut de l’anunci a tota pàgina que apareixia a la pàgina 6 del Diari de Sabadell de l’1 d’agost del 1970. D’aquesta manera, l’entitat bancària anunciava als sabadellencs que tres dies abans, el 27 de juliol, havia arribat a la capital catalana. Enguany, es compleixen, doncs, 50 anys d’aquella primera fita.

El mateix D.S., en un article del 17 de juliol del 1970, titulat El Banco de Sabadell entra en Barcelona, ja avançava la notícia “d’aquest desig llargament perseguit”, segons es precisava. A l’escrit s’explicava que en un sopar en un restaurant barceloní s’havia donat el tret de sortida a l’obertura de l’oficina. En aquest acte, el director general del Banc Sabadell, el senyor Monrás, va presentar el director de la sucursal, Juan Manuel Desvalls Maristany. La rellevància de l’arribada a Barcelona de l’entitat financera de la ciutat queda palesa al final de l’article: “Des de nuestras páginas queremos felicitar al Banco de Sabadell por tan importante paso realizado al integrarse de forma directa a la actividad financiera y economica de la capital de la provincia”, concloïa la notícia.

Si més no, amb l’obertura de l’oficina de Barcelona, l’entitat financera sabadellenca va doblar el nombre d’habitants als quals podia arribar i va començar l’expansió provincial. Cinc anys abans, ja s’havia començat a estendre per les comarques properes a Sabadell. A partir d’aquest moment, el banc va obrir una dècada de gran creixement. Durant aquests deu anys, la ciutat va inaugurar el nou centre corporatiu de la plaça de Catalunya de Sabadell, va arribar a les quatre capitals catalanes i va obrir la primera oficina a l’estranger, que era de representació a Londres, al cor de la City.

La sucursal estava situada a la Rambla de Catalunya, cantonada amb el carrer de Rosselló. L’edifici era de nova construcció. A més, el banc va encarregar a l’escultor Josep Maria Subirachs uns frisos per a la façana. L’artista va incloure en aquests elements arquitectònics la denominació del banc, que encara es poden veure a la façana.

Com ja havia publicat el Diari de Sabadell, el primer director de la sucursal bancària va ser Juan Manuel Desvalls, i els apoderats, Josep Passarell i Enric Izard.

La seu de la Fundació

En aquesta primera sucursal, hi ha avui l’actual oficina 200 de l’entitat financera i la seu de la Fundació Banc Sabadell. De fet, amb el creixement de l’entitat, la seu del banc a Barcelona va passar al passeig de Gràcia, número 36. A partir de l’any 2009, va anar a la Torre BS, que està situada a l’avinguda de la Diagonal, cantonada amb el carrer de Balmes.

El subdirector general i director de la Territorial Catalunya, Xavier Comerma, destaca que “gràcies a Barcelona, el banc va créixer i es va introduir en el rovell de l’ou del món empresarial”.

Publicitat
Comentaris
To Top