Ciutat

DADES: 362 sabadellencs han mort per coronavirus

Són 3.397 les persones de la ciutat que, confirmadament, han estat encomanades de coronavirus

Sabadell / V. ROVIRA

Des del 15 de març, 362 sabadellencs han mort per la Covid. És la primera vegada que, durant la pandèmia, el Departament de Salut publica aquestes dades sobre la ciutat, que també quantifiquen en 3.397 els sabadellencs que, confirmadament, han estat encomanats de coronavirus. La xifra de defuncions més gran es va produir  durant la segona meitat de març, moment en què a la ciutat hi va haver la taxa més alta d’infeccions respiratòries agudes.

D’aquestes defuncions, un 65% s’han produït a centres hospitalaris; gairebé un 25% han estat en residències; i el 3,5% a domicilis particulars. La resta de casos no estan classificats per Salut.

Sabadell és el municipi del Vallès Occidental amb més morts per coronavirus. A Terrassa, hi ha hagut gairebé un centenar de defuncions menys (267) durant el mateix període. A Castellar, 31; a Barberà, 81; a Cerdanyola, 87; a Montcada i Reixac, 26; a Ripollet, 35; a Rubí, 106; a Sant Cugat, 182; i a Santa Perpètua de Mogoda, 30. A tota la comarca, 1.441.

A qui ha afectat més la Covid?

Al llarg de la pandèmia, la mitjana d’edat de persones a qui s’ha detectat el coronavirus és de gairebé 53 anys. Un 54% dels casos són dones. En total, s’han realitzat 35.982 proves PCR a la ciutat, de les quals un 8% han donat resultats positius.

Cada vegada més joves

Les proves PCR fetes durant la setmana passada a Sabadell, del 15 al 21 d’agost, rebaixen l’edat mitjana de persones encomanades fins als 36 anys. De l’1 al 14 d’agost, l’edat mitjana de positius se situa entorn dels 40 anys.

Risc alt de rebrot

Des del 23 de juliol, Sabadell està en risc alt de rebrot, segons el Departament de Salut. Durant l’agost, el moment en què aquesta alerta va ser més alta va ser el dia 12.

Gràfic del Departament de Salut sobre el perill de rebrot a Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top