Vallès

L’Ajuntament de Santa Perpètua demana a Salut que faci tests PCR als centres educatius

Personal sanitari fent un test a una dona / ACN (Albert Lijarcio)

L’Ajuntament de Santa Perpètua demana a la conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya que es facin tests PCR a principi de curs a alumnat, professorat i personal dels centres educatius del municipi.

Segons ha informat el consistori, l’alcaldia va fer arribar aquest dimarts una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, per demanar aquestes proves i “garantir una educació de qualitat per a tots els nens, nenes i adolescents, ateses les actuals circumstàncies sanitàries”.

Aquesta demanda es fa per als nivells de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària, que suposa uns 4.420 alumnes, més per a tot el personal dels centres educatius. L’objectiu és intentar “minimitzar el risc de contagis a l’inici del curs, davant la incertesa de l’evolució de la pandèmia”, segons han indicat fonts municipals.

Aquesta petició coincideix amb la presentació per part de la Generalitat dels protocols per a la tornada segura a les escoles. Sobre la previsió de fer 500.000 proves PCR a Catalunya, Salut confia a fer-ne 8.000 diàries entre el 15 de setembre i el 9 d’octubre amb equips mòbils, i arribar a fer-ne 20.000 diàries en una segona etapa des de mitjans d’octubre fins al 15 de novembre.

Publicitat

Dades preocupants

A Santa Perpètua de Mogoda les xifres de l’impacte de la Covid-19 de les darreres setmanes són preocupants per al consistori. Les dades de la Generalitat a data del 23 d’agost (amb dades fins tres dies abans) assenyalen un índex de risc molt alt (207,67).

En els últims set dies s’han diagnosticat amb PCR 20 casos al municipi i si s’allarga el període als darrers catorze dies, la xifra és de 38 contagis. La incidència acumulada de diagnosticats les últimes dues setmanes per cada 100.000 habitants és de 149,29 i la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és d’1,41.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top