Ciutat

VÍDEO: Tallen la carretera de Barcelona en contra d’una ocupació d’una sucursal

Desenes de veïns es manifesten contra una ocupació conflcitiva a la carretera de Barcelona / V.R.
Desenes de veïns es manifesten contra una ocupació conflcitiva a la carretera de Barcelona / V.R.

Mig centenar de veïns s’han manifestat en contra d’una “ocupació conflictiva” que fa mesos que s’ha instal·lat al barri de Gràcia. Segons han informat veïns del bloc número 292 de la carretera de Barcelona i han confirmat fonts de la Policia Municipal, es tracta de dos individus que han amenaçat i agredit veïns i comerciants de la zona, i que ja acumulen desenes de denúncies.

Fonts policials confirmen que els ocupes, que ja han protagonitzat una vintena de detencions en els últims tres mesos, són els mateixos que es van instal·lar a un local del barri de Sol i Padrís i que van provocar el rebuig de tot el veïnat. Un cop se’ls va fer fora del local, ubicat al carrer de Sol i Padrís, s’haurien instal·lat a una antiga sucursal bancària de la carretera de Barcelona.

“No són ocupes, són delinqüents”, cridaven els manifestants durant el tall de trànsit. Joan Ginés, president de la comunitat de veïns, insistia que la manifestació “no és per fer fora una ocupació a l’ús”, sinó per denunciar fets delictius “greus” que tenen la comunitat i els comerciants atemorits.

“Els primers dies van provocar un incendi, hi ha robatoris constants als comerços de la zona i fins i tot s’està tramitant una ordre d’allunyament”, manifesta Ginés. Una altra veïna, Maria Rosa Mota, detalla que “entren a la finca perquè hi tenen endollada la llum” i “amenacen” els veïns. “Hi ha gent que ha decidit entrar i sortir pel pàrquing, tenim por”, insisteix el president de la comunitat de veïns.

“Passivitat local”

Els manifestants han lamentat la “falta de suport” de l’administració local i de la justícia, i asseguren que es manifestaran tantes vegades com calgui. Després d’agredir un veí, la policia va detenir diumenge els individus, però s’espera que entre avui i demà tornin al local, un cop passin a disposició judicial.

Publicitat
Comentaris
To Top