Ciutat

El Tribunal Suprem inhabilita Quim Torra

El president Quim Torra, en una imatge d'arxiu, al Palau de la Generalitat / GOVERN

El Tribunal Suprem ha decidit per unanimitat inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, para exercir cap càrrec públic. La decisió és ferma. La Sala Penal ha confirmat aquest dilluns la condemna que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va imposar a Torra per desobeir a la Junta Electoral Central (JEC) i negar-se a retirar una pancarta en què demanava la llibertat dels presos polítics al balcó del Palau de la Generalitat.

Presidida pel magistrat Andrés Martínez Arrieta, la sala confirma la sentència d’any i mig d’inhabilitació a Torra, ja que consideren com a fet provat que el dirigent independentista va desobeir a la JEC.

La decisió s’enviarà ara al TSJC, que en execució de sentència ho ha de comunicar a l’encara president de la Generalitat.

Comentaris
To Top