Ciutat

Alumnes de l’escola Industrial denuncien agressions verbals sexistes d’un exdirector

Alumnes de l’Institut Escola Industrial denuncien agressions verbals sexuals d’un exdirector del centre.

Les denúncies les han començat a fer públiques aquest dijous en el compte d’Instagram ‘No ho tolerem‘. En la primera publicació asseguren que “no volem callar més davant d’un director, ja jubilat, que humiliava i agredida verbalment en termes sexuals a les alumnes”.

Les estudiants també expliquen que s’han atrevit a fer el pas “gràcies a la valentia” de les alumnes de l’IES Castellar que també han denunciat agressions masclistes d’un professor, que ha estat apartat pel Departament d’Educació.

Un dels comentaris que denuncien les alumnes / INSTAGRAM

En el compte d’Instagram recullen diferents situacions viscudes en classes amb aquest professor, en què hauria fet comentaris com: “nena, sempre vas calenta”, acompanyat d’un somriure “graciós”, a una noia de 1r de batxillerat que es treia un jersei. O una noia que va estornudar i li va dir “quan tinguis relacions has de tenir la finestra tancada”.

Demanen que s’investigui

Des de Junts per Sabadell, la portaveu i regidora Lourdes Ciuró, demana investigar les denúncies, tant des de l’Ajuntament, com l’escola i la conselleria d’Educació. També demana suport a les víctimes. “Ni ho tolerem ni ho tolerarem mai”, assegura.

La regidora d’ERC Francisca Maya també s’ha pronunciat a Twitter sobre aquesta qüestió, aplaudint la valentia de les alumnes. Maya reclama que s’investigui qualsevol indici d’assetjament sexual perquè “és simplement intolerable”.

Comentaris
To Top