Ciutat

L’Ajuntament recomana optar pel teletreball davant les noves mesures sanitàries

L’Ajuntament de Sabadell recomana que s’opti pel teletreball de cara a les noves mesures que la Generalitat ha fet públiques i que, si tot va com és previst, entrin en vigor a partir de la mitjanit de dimarts a dimecres. Amb aquestes mesures, que es van fer públiques dilluns, es demana que els veïns de Sabadell i 14 municipis vallesans més es quedin a casa tant com puguin per reduir l’augment de contagis de coronavirus.

El Procicat, dirigit pels departaments d’Interior i Salut, ha aprovat diferents mesures que entraran en vigor quan es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i s’aplicaran durant 15 dies. Els municipis afectats per la resolució són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa i Viladecavalls.

“En cas que es pugui, recomanem que s’opti pel teletreball, dilluns ja hi va haver una trobada d’urgència entre agents socials i econòmics per desplegar les mesures, i la recomanació sanitària és fomentar el teletreball i evitar contactes innecessaris”, ha assenyalat el regidor portaveu, Pol Gibert. En aquest sentit, el consistori ha avançat que tornen als criteris per optimitzar el teletreball, una mesura, però, que no treu que es mantinguin oberts els serveis d’atenció ciutadana presencials o les consergeries d’equipaments, sempre amb les garanties de prevenció de contagi establertes.

Paral·lelament, Gibert ha avançat que es preveu incrementar la pressió al carrer perquè es segueixin les mesures sanitàries, com ara els missatges per megafonia i l’acció d’agents cívics.

Les mesures a partir de dimecres

Amb les mesures que podrien entrar en vigor la mitjanit de dimarts a dimecres es demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i que redueixi al màxim l’activitat social i limiti els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual. Es recorda que estan prohibides les reunions socials de més de 6 persones.

De la mateixa manera, també caldrà intensificar les mesures de prevenció i higiene als centres de treball, adoptant mesures de neteja i desinfecció, i garantint la ventilació dels espais i edificis; posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics; garantir les distàncies de seguretat interpersonals i l’ús de mascareta obligatori; i adoptar mesures per evitar la coincidència massiva de persones, tant treballadors com clients o usuaris. Quan la naturalesa de l’activitat sigui possible, caldrà potenciar l’ús del teletreball.

Els aforaments també queden tocats. Els actes religiosos, com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, hauran de limitar l’assistència al 50% de l’aforament; i en l’àmbit de l’hostaleria i restauració, s’eliminarà el consum en barra i sempre s’haurà de realitzar a la taula. També es limitarà l’aforament tant a l’interior com a l’exterior un 50%. L’horari de tancament d’aquests establiments serà a la 1 h com a màxim. Sempre que sigui possible, s’haurà d’utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.

Pel que fa a l’activitat comercial, s’haurà de dur a terme evitant qualsevol aglomeració, i tant en espais tancats com en espais a l’aire lliure, la distància física de seguretat s’establirà en 1,5 m. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5 m2 per persona.

Es podran dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure sempre que l’aforament no superi el 70%. L’aforament de les activitats esportives també es limitarà a un 50%, sempre seguint els plans treballats en l’àmbit del Procicat.

Comentaris
To Top