Publicitat
Oci i cultura

Halloween es cola a l’escola en l’any del “tot anirà bé”

Halloween a l'Escola Industrial / LL. FRANCO

Les escoles sempre han estat un difusor actiu de les diades tradicionals com la castanyada, si bé ja fa anys que en aquest cas s’ha hibridat també amb la simbologia de Halloween. És el cas de l’Escola Industrial, que ha superat la incertesa d’aquests dies de pandèmia i està portant a terme la seva programació de Tots Sants.

Afavorit per Fabio Martínez, professor de Cultura Audiovisual i Plàstica, els alumnes de 4t d’ESO han elaborat dos muntatges escènics. Per una banda, al pati de l’escola, han recreat un lúgubre cementiri de poetes i literats universals, entre els quals sobresurt la tomba de Pere Quart, Miguel de Cervantes i Jules Verne. No hi falten les teranyines, entrellaçades amb les heures i arbustos del pati.

El senyor cadavèric, a l’Escola Industrial / LL. Franco

El segon muntatge és el professor cadavèric, que dona la benvinguda a les escales de la planta baixa de la nau esquerra de l’escola. Una mena de passatge del terror, com realitzen moltes escoles. “Al final, la cultura nord-americana ja hi és, així que cal buscar un equilibri entre la tradicional i la forana”, explica Fabio Martínez.

ENQUESTA: Preferiu celebrar la castanyada o Halloween?

A banda de les arts plàstiques, a l’Escola Industrial també vinculen Tots Sants amb la literatura, per mitjà d’un concurs de relats curts de terror i castanyes calentes. També amb el món audiovisual, amb el rodatge del curtmetratge El vam portar, que es pot trobar al canal de Youtube del centre. Finalment, han llançat un concurs d’Instagram sota el lema Sopar de castanyes, en el qual animen la comunitat educativa a pujar vídeos o fotos inspirades en Tots Sants. El premi és un sopar familiar per a quatre persones en un restaurant del Centre.

VÍDEOS: Deu sèries i pel·lícules per passar una nit de por

Publicitat
Comentaris
To Top