Publicitat
Ciutat

Primers símptomes que Sabadell aconsegueix doblegar la corba després d’un mes crític

Dues persones amb mascareta davant l'hotel Verdi / VICTÒRIA ROVIRA

Després d’un mes creixent de forma desbocada, la pandèmia del coronavirus mostra els primers símptomes d’estar frenant, segons les dades publicades pel Departament de Salut. Les bones xifres arriben ja complerts 20 dies des de les noves restriccions amb les quals es van tancar bars i restaurants, entre altres mesures, i amb el toc de queda ja instaurat des de fa 10 dies.

La velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) ha baixat de l’1, situant-se a 0,97, fet que els experts valoren positivament perquè és un dels indicadors que mostra que no hi ha transmissió comunitària de la malaltia. Això vol dir que ara cada persona infectada no n’arriba a infectar una, a diferència de les darreres setmanes, quan aquesta variable es movia entre 1,47 i 1,48.

També cau l’índex de rebrot, ara en 747 punts, lluny del rècord històric de 1.037 punts que es van assolir el passat 23 d’octubre.

Per últim, per cinquena setmana consecutiva baixa el nombre de casos diagnosticats, i la taxa és de 364,51 per cada 100.000 habitants. En aquest sentit, Sabadell és la sisena ciutat de Catalunya en nombre de casos, per darrere de les altres ciutats de més de 200.000 habitants: Barcelona, l’Hospitalet, Terrassa i Badalona.

Segons les darreres dades disponibles, del 24 al 30 d’octubre, els CAPs de Sabadell van diagnosticar 893 casos positius per PCR, 273 més que la setmana anterior, però 28 menys que la variació de l’anterior a la darrera. De tots, el 10,35% han donat positiu, l’única xifra que no disminueix.

Encara és d’hora als hospitals

De moment, aquestes xifres més positives encara trigaran un parell de setmanes més a traslladar-se als hospitals, com el Taulí, a causa del període de temps que passa entre que la infecció per Covid-19 es complica i requereix ingrés hospitalari, sumat a aquest període, que sol ser d’entre una i dues setmanes generalment.

Publicitat
Comentaris
To Top