Diners

PIMEC fa 180 tests ràpids a Sant Quirze per garantir la continuïtat econòmica

Se n’han fet 180 al BMC amb l’objectiu de detectar casos entre els treballadors del polígon

Un dels tests ràpids / VICTÒRIA ROVIRA

La patronal de la petita i mitjana empresa PIMEC, amb Mutuacat i la col·laboració de l’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de Sant Quirze del Vallès, han realitzat avui al Polígon Can Feu – Barcelona Moda Center un total de 180 test ràpids d’antígens per detectar possibles casos de coronavirus en els treballadors de 24 d’empreses d’aquest polígon industrial.

L’objectiu d’aquesta iniciativa impulsada des de l’àmbit privat és complementar les diferents accions que s’estan fent des de l’administració per combatre la Covid-19. Així ho ha explicat el president de PIMEC, Josep González, qui ha insistit en el fet que “cal buscar fórmules que permetin fer compatible l’activitat econòmica i empresarial amb les màximes garanties de prevenció i seguretat en els llocs de treball”.

El projecte compta amb la validació clínica del Dr. Oriol Mitjà, que ha destacat que “el test d’antígens és ràpid, poc costós, amb molta fiabilitat i serveix pels asimptomàtics”. Alhora que “pot permetre ambients segurs de treball”. 

Mitjà, atenent la premsa, aquest dijous / VICTÒRIA ROVIRA

Per la seva part, el director general de Mutuacat, Sergi Macià, considera que “cal aprofundir en la iniciativa público-privada. Tenim capacitat per fer tants tests ràpids d’antígens com els empresaris o ajuntaments vulguin fer”.

Els tests s’han fet de 12 h a 16 h en unes carpes instal·lades a l’exterior del BMC i amb la col·laboració de diferents professionals sanitaris. Al llarg de la tarda d’aquest dijous es comunicaran els resultats. El projecte continuarà ara els dijous en diferents polígons industrials de Catalunya.

Menys molesta que la PCR

La prova es fa igual que una PCR, recollint una mostra nassal, però en aquest cas és menys invasiva. Entre les persones que aquest dijous s’han sotmès a un test ràpid, Montse Morillo López hi ha anat amb les companyes perquè “treballant juntes hem pensat que mirar-ho sempre pot anar bé”.

Un sanitari recollint les mostres analitzades / VICTÒRIA ROVIRA

Tant Morillo com Ferran Ramon, que també es feia el test, destaquen la seva rapidesa i efectivitat. En el cas de Ramon, necessària com a comercial “per poder anar a treballar i veure els clients”.

Comentaris
To Top