Ciutat

7.300 metres quadrats d’oficines a Sant Pau de Riu-sec

El polígon de Sant Pau de Riu-sec tindrà el seu primer edifici d’oficines i podria comptar amb un hotel. L’empresa sabadellenca Zion ha tancat la venda a una mutinacional alemanya d’una parcel·la en què es podrà edificar un edifici de 7.300 metres quadrats, i els nous propietaris hi instal·laran oficines i valoren que una part sigui un hotel. Així ho ha confirmat al D.S. el gerent de l’empresa sabadellenca, Tomàs Algaba.

El solar on s’edificarà el nou espai d’oficines a Sant Pau de Riu-sec / LLUÍS FRANCO

L’operació s’ha tancat en els darrers dies i els compradors estan desenvolupant el projecte que hi volen construir a partir del que permet la qualificació del terreny: un edifici terciari. Segons Algaba, l’edifici que es podria fer seria exclusivament d’oficines o híbrid, compartint-les amb un hotel. El nom de l’empresa alemanya i el cost de la transacció no han transcendit, tot i que el gerent de Zion explica que és un grup internacional especialitzat en el desenvolupament de parcs d’oficines.

Algaba posa en valor el tipus d’empresa que ha fet la compra perquè “són persones que aposten fort. Tenen una visió molt llarg placista de les oportunitats de negoci”. El sabadellenc apunta que l’empresa alemana es farà càrrec de la construcció amb recursos propis, posaran a lloguer les noves oficines i, si finalment s’aposta per construir-hi també un hotel, aquest es podria arrendar a una altra companyia que el volgués explotar.

Ubicació estratègica

La parcel·la que ha venut Zion es troba entre els carrers de la Vall Moranta i de Can Diviu, amb l’ermita de Sant Pau de Riu-sec i Leroy Merlin pràcticament a banda i banda. Tomàs Algaba destaca que és una ubicació estratègica, perquè “Sabadell està molt ben ubicat en l’àrea metropolitana, i té la C-58 amb entrada directe a Barcelona”. A més, considera que tot i que fins ara l’entorn “ha estat una mica deixat, té molt de futur”.

Alhora, segons el gerent de Zion, Sabadell és un indret molt atractiu i ben posicionat perquè “Barcelona expulsa del mercat empreses que no troben metres quadrats”.

Limitat per l’aeroport

Tal com explica Algaba, els propietaris acaben de signar l’escriptura i volen desenvolupar el projecte “el més aviat possible”, tot i que de moment no hi ha un calendari definit. A hores d’ara estan pendents de demanar les llicències corresponents a l’Ajuntament. Un dels requisits que haurà de complir el nou projecte és que no podrà ser un excessivament alt per la proximitat amb l’Aeroport de Sabadell i les limitacions que això suposa pel pas de les avionetes.

Comentaris
To Top