CASTELLAR

Una furgoneta-oficina a la policia: agilitat, privacitat i menys desplaçaments

La Policia Local de Castellar ha adquirit recentment una furgoneta, model Nissan NV300, que funciona com a oficina mòbil i des de la qual es poden tramitar diligències i atestats i efectuar controls de seguretat, alcoholèmia i estupefaents.

Interior de la furgoneta / Policia Local

Interior de la furgoneta mòbil / Policia Local

Gràcies a aquesta nova incorporació a la flota de vehicles, “donarem un servei de més qualitat a la ciutadania, ja que es podran fer tràmits a l’interior del vehicle evitant desplaçaments a la prefectura”, explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Leiva. En aquest sentit, la furgoneta està equipada amb un espai de treball que compta amb taula i dos seients i disposa, a més, de connexió a les bases de dades policials i de càmeres de seguretat interna. A més de guanyar en agilitat i operativitat, “el vehicle també permet resguardar la privacitat de persones en les accions de control i tramitació”, afegeix Leiva.

Properament, el vehicle també comptarà amb servei de videovigilància externa, de manera que podrà enregistrar imatges de la via pública. Aquesta prestació es troba en tràmit d’aprovació per part de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de la Generalitat.

L’organisme, a més, ha de resoldre aviat que els agents de la Policia Local també puguin dotar-se de càmeres d’ús individual per activar en situacions concretes.

El vehicle s’ha adquirit mitjançant un contracte de rènting inclòs en un acord marc de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Ara mateix són set els vehicles de què disposa la Policia Local: una furgoneta, un cotxe no logotipat, un vehicle tot terreny, dos cotxes patrulla (híbrids) i dues motocicletes elèctriques.

Comentaris
To Top