Publicitat
EDITORIAL

(Des)protegint el patrimoni

Un Pla de Patrimoni massa ambiciós ha acabat sent una trampa. Més que protegir els edificis històrics de la ciutat, ha servit per fer-los menys atractius per poder-hi generar noves possibilitats residencials i comercials. La norma municipal limita fins al punt que no dona marge a generar noves inversions, segons denuncien constructors i propietaris. Com bé expliquem en aquesta edició, estem davant d’un efecte bumerang: ser massa restrictius provoca deixar grans obres d’art arquitectònic en desús.

Publicitat

Els agents implicats reclamen a l’Ajuntament més flexibilitat per anar més enllà, que la normativa no sigui llegida al peu de lletra, de forma tan rígida. Cada projecte per aprofitar el patrimoni de la nostra ciutat és una finestra nova que queda truncada per criteris burocràtics i tècnics. Ara per ara, l’única possibilitat que tenen els edificis històrics és que l’Ajuntament els compri, i després esperar que els trobi un ús (i que hi destini diners per rehabilitar i fer el nou equipament). No anem bé si el patrimoni depèn únicament del sector públic. S’ha de facilitar la col·laboració dels privats per poder protegir el que és nostre, però també per crear oportunitats, habitatges, ocupació.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top