EL PERSONATGE

Llorenç Galofré: El florista que gaudeix donant respostes

Enguany fa 20 anys que la floristeria Jardí del Mercat es va traslladar a la seva ubicació actual, al carrer de Corominas, 25 (Centre). Ara porten el negoci Llorenç Galofré i la seva dona, Núria Grau, però l’inici d’aquest establiment familiar es remunta al 1979, per part dels pares, Antoni Galofré i Maria Figueras, que van fundar el negoci a una parada a l’exterior del mercat. Llorenç Galofré (Sabadell, 1964) recorda que “la mare es va aficionar a les flors, va posar la parada i va anar fent”. Ell hi va començar a treballar quan tenia 18 anys.

El florista Llorenç Galofré, dijous al seu establiment / LLUÍS FRANCO

Primer es va plantejar estudiar Física a la UAB i va fer el primer curs, però el va deixar perquè no l’acabava d’entusiasmar i “aleshores ho tenia fàcil per trobar feina”. El negoci va créixer primer amb una botiga al carrer de Corominas i el 2000 es va traslladar a l’emplaçament actual.

En un inici, la feina del Llorenç consistia a descarregar la furgoneta, un treball “molt físic”. Havent treballat en una parada exterior i ara en una botiga interior, ara sap la importància que té tenir un espai estable i no haver de muntar i desmuntar cada dia la parada, a part de les incomoditats que provocaven els dies de vent i pluja.

La tradicional planta de Nadal, la ponsètia, una de les estrelles de la floristeria aquestes dates / LLUÍS FRANCO

Amb el pas a la botiga del carrer de Corominas, les plantes que venen també van fer un salt de qualitat. Ara “n’hi ha de més diferents i més productes accessoris com insecticides i adobs, coses així que abans no hi eren”. A Galofré, el que li agrada més de treballar en el seu propi negoci “és no tenir ningú que em digui el que hagi de fer”. I, a part d’aquest aspecte més personal, gaudeix podent donar respostes a totes les inquietuds dels seus clients, per la qual cosa busca informació contínuament.

Per ell és vital donar una bona informació al client davant alguna mitologia popular, perquè “hi ha moltes variacions en el tractament, si s’han de trasplantar, si perden fulla a l’hivern, etc.”. I també parlar d’aspectes relacionats amb els nous productes ecològics i altres coses de l’horta que fa anys ni es plantejaven, com llavors de tomaqueres o maduixeres.

Cactus de colors fets amb injerts / LLUÍS FRANCO

Cada dimecres al matí, Galofré agafa la furgoneta i va al Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Vilassar de Mar. Aquests dies ja hi comença a portar plantes de Nadal, perquè comença a rebre els primers encàrrecs, com branques d’avet o la típica ponsètia vermella. Aquest Nadal creu que serà “diferent” i que es vendrà menys per la pandèmia.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top