Publicitat
Ciutat

La família d'Helena Jubany denuncia "desinterès" de la Policia Nacional a investigar

L'esperança que la família d'Helena Jubany sentia amb la reobertura del cas, arxivat el 2005, s'ha convertit en decepció. En quatre mesos, s'han trobat amb què la informació, les noves proves i els testimonis recollits topen amb un mur que no ha deixat avançar ni un mil·límetre la investigació per aclarir qui va cometre l'assassinat, l'any 2001. En culpen les traves burocràtiques del jutjat i "el desinterès" i la "deixadesa" de la Policia Nacional.

Si la situació continua, la família afirma que es veuran obligats a demanar formalment un relleu perquè un altre cos policial s'encarregui del cas. "La Policia Nacional no ha entrat ni un sol paper des que es va encarregar la reinvestigació", ha denunciat l'advocat de la família, Benet Salellas, qui ha suggerit que els Mossos d'Esquadra assumeixin la investigació.

El germà de la víctima de l'assassinat, Joan Jubany, a davant dels Jutjats de Sabadell / G. P

"Un peix que es mossega la cua"

En aquesta línia, el germà de la víctima, Joan Jubany, expressa que la Policia Nacional "no està sent receptiva" amb les proves que li han presentat ni tampoc no "és proactiva" a trobar-ne de noves, i només està disposada a investigar les diligències que ordeni el jutge.

Però el problema és que la via judicial tampoc no avança: "Després de quatre mesos que s'hagi reobert una investigació judicial per assassinat, el jutjat no ha acordat ni la data perquè declarin els primers testimonis que havíem proposat", lamenta el lletrat. "Més enllà de la reobertura, el jutjat no ha fet res", ha afegit Salellas.

De fet, estava previst que els testimonis declaressin el 4 de novembre, però uns dies abans es va comunicar a la família Jubany que un error informàtic ho impossibilitava. Després d'això, encara no s'ha fixat una altra data alternativa, un retard que Salellas qualifica de "molt greu". I sense les declaracions, afirma l'advocat, el jutge no està disposat a ampliar la investigació amb un nou atestat recopilatori, que inclogui informació inèdita per desemmascarar l'assassí d'Helena Jubany. "És un peix que es mossega la cua", expressa sobre la situació enrocada.

Més temps per als "corresponsables" de l'assassinat

La família alerta que la dilació en la investigació juga a favor perquè possibles implicats en l'assassinat es deslliurin de ser condemnats. "La possibilitat de portar a judici a persones que poden ser corresponsables de l'assassinat acabarà el desembre de l'any que ve, si no hem aconseguit imputar-les abans", ha advertit Salellas.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top