Publicitat
Ciutat

Prop d'un miler de proves en l'inici del cribratge intensiu per detectar asimptomàtics

Entrada al cribratge a la Creu Alta / VICTÒRIA ROVIRA

El Departament de Salut ha fet gairebé 1.000 proves PCR o tests antigènics ràpids (TAR) a Sabadell en els dos primers dies del crirbatge intensiu per detectar casos asimptomàtics. Durant tota la setmana se n'estan fent als centres cívics de la Creu Alta i Torre-romeu i el dilluns que ve, 30 de novembre, el testeig es farà al centre cívic de Can Puiggener.

Concretament, dilluns es van fer 397 PCR a al centre cívic de la Creu Alta - Cal Balsach. La xifra va créixer dimarts, amb 453 PCR en aquest mateix lloc a les quals cal sumar 118 tests antigènics ràpids al centre cívic de Torre-romeu, on el cribratge va començar ahir mateix. En total, 968 proves diagnòstiques que permetran detectar si hi ha veïns que tot i no tenir símptomes són portadors de la malaltia.

Tots els veïns d'aquests barris majors de 16 anys estan cridats a fer-se la prova en el cribratge. És gratuïta i no cal cita prèvia. L'horari en tots els casos és de 9 a 14 h i de 15 a 19 h i els resultats es podran consultar per SMS o La Meva Salut. Públicament, el percentatge total de positius es donarà a conèixer més endavant.

Publicitat

Segona onada de cribratges

Aquesta és la segona onada de cribratges per detectar la Covid-19 a Sabadell, després que a l'agost ja es van fer dos testeigs massius de la població, primer a Les Termes i Campoamor i després a Ca n'Oriac. En el primer cas, en què es podien anar a fer la prova tots els veïns dels dos barris, s'hi van fer 3.222 proves en tres dies. A Ca n'Oriac va ser diferent, ja que allà només es cridava les persones d'entre 15 i 35 anys durant dos dies. S'hi van fer 1.230 PCR.

Comença el cribratge intensiu a Cal Balsach per detectar casos asimptomàtics

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top