Publicitat
Ciutat

VÍDEO: Els Mossos disparen contra una jove amb una pistola Taser a Sabadell

Polèmica detenció dels Mossos d’Esquadra d’una jove després de reduir-la amb una pistola Taser, a les portes del CAP Creu de BarberàIridia, el Centre de Defensa dels Drets Humans, ha titllat l’actuació de “preocupant i desproporcionada”.

La jove hauria patit un atac d’angoixa quan va acudir al CAP, on tenia visita, ja que no haurien deixat entrar la seva mare, que l’acompanyava, per les restriccions del coronavirus. Aleshores, segons Europa Press, suposadament, ella hauria reaccionat causant danys a les instal·lacions i enfrontant-se a personal sanitari, que va avisar la policia. Els fets van passar aquest dimecres al migdia.

Els Mossos d’Esquadra van disparar la jove per reduir-la. Tal com es mostra en el vídeo, això encara empitjora l’estat de nerviosisme d’ella, que va acabar detinguda per un presumpte delicte d’atemptat contra dos agents de l’autoritat i pels danys a les instal·lacions.

Després de rebre el xoc elèctric, va ser traslladada a l’hospital per una unitat del SEM.

Paral·lelament, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha defensat l’actuació dels Mossos d’Esquadra.

La jove disparada amb una pistola Taser denunciarà els agents de Mossos

“Un augment de la violència institucional”

El portaveu d’Iridia, Andrés García Berrio, ha expressat: “Les organitzacions de drets humans ens oposem a la utilització de pistoles elèctriques Taser perquè poden ser un augment preocupant de la violència institucional. Aquesta actuació dels Mossos n’és un exemple”.

Tant ERC com la Crida han criticat l’actuació:

Publicitat
Comentaris
To Top