Publicitat
Ciutat

La jove disparada amb una pistola Taser denunciarà els agents dels Mossos

La sabadellenca Paula Parra, de 26 anys, ha explicat a TV3 que denunciarà els agents dels Mossos d’Esquadra que van reduir-la, aquest dimecres a les portes del CAP de la Creu de Barberà, on tenia visita de psiquiatria. Sosté que, encara que es va posar nerviosa perquè no van deixar que la seva mare l’acompanyés en la visita a causa de la normativa Covid, l’actuació dels agents, que van disparar-li a tres punts del cos amb pistoles Taser, va ser desproporcionada.

Segons Parra, quan era a terra, reduïda, els agents van continuar etzibant-li descàrregues elèctriques amb la pistola Taser. Va acabar detinguda per un presumpte delicte d’atemptat contra dos agents de l’autoritat i per danys a les instal·lacions.

“A un Mosso d’Esquadra que ha estat en una acadèmia, l’hauran ensenyat a reduir una persona sense tanta violència. No arribo a 1,60 m d’alçada i peso poc més de 40 quilos, a mi em fas una clau i m’immobilitzes ràpidament”, va declarar.

Després de rebre el xoc elèctric, va ser traslladada a l’hospital per una unitat del SEM. Ella reconeix que va donar una puntada de peu als agents, però matisa que va ser com a reacció a les descàrregues elèctriques de la pistola Taser.

El sindicat de policia justifica l’actuació

Paral·lelament, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha defensat l’actuació dels Mossos d’Esquadra. Consideren que “es va regir en tot moment als protocols del cos” i denuncien un intent de “criminalització” d’algunes entitats, com Irídia, que han titllat de “preocupant i desproporcionada l’actuació”.

En un comunicat, el sindicat explica que alguns dels agents van patir lesions lleus i justifiquen l’ús de la pistola Taser al·legant que la jove els havia agredit, així com -segons manifesten- al personal mèdic del CAP. Segons la seva versió, també hauria provocat danys materials a les instal·lacions.

Sàmper justifica l’ús de les Taser perquè creu que una altra actuació hauria estat pitjor

Les imatges que acompanyen aquest article, segons el sindicat, “no recullen en cap cas tota l’actuació policial” i provoquen que “es faci una valoració precipitada, parcial i totalment subjectiva, que no s’ajusta gens a la realitat ocorreguda. I tot, per intentar criminalitzar la institució del cos dels Mossos d’Esquadra i la utilització d’una eina com el dispositiu conductor d’energia”.

La càmera dels Mossos d’Esquadra, segons el sindicat, hauria enregistrat les imatges i conviden les entitats que denuncien l’actuació a demanar una ampliació d’informació, a través de la Direcció General de la Policia o bé “amb el mateix equip mèdic que es trobava treballant a l’interior del Centre d’Atenció Primària i que també ha estat agredit per la mateixa persona”.

VÍDEO: Els Mossos disparen contra una jove amb una pistola Taser a Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top