Ciutat

Lourdes Ciuró es presenta a primàries per ser diputada del Parlament

La portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró / VICTÒRIA ROVIRA

La portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, serà a les primàries per formar part de la llista de Laura Borràs (Junts per Catalunya) a les eleccions catalanes, el 14 de febrer. “Amb tota la il·lusió per aportar el meu compromís amb la independència i valentia per assolir-la i per apropar les necessitats del món local al Parlament“, ha expressat en una piulada on anunciava la seva candidatura. 

Ciuró, qui va ser diputada al Congrés del 2011 al 2019, presenta candidatura per ocupar un dels vuit llocs a la llista del partit de la circumscripció de Barcelona. La votació es durà a terme els dies 15 i 16 de desembre. També es presenten a les primàries els sabadellencs Rubén Moreno, Laura Massa, Anthony Corey.

Els candidats més votats a la circumscripció de Barcelona ocuparan els vuit primers llocs de la llista, encara que pot quedar alerada per garantir criteris d’igualtat. Després, la militància ratificarà la llista, en la qual cada candidat haurà de tenir el vist-i-plau de, com a mínim, un 50% dels votants del procés intern. També hi ha en joc els quatre primers llocs de la llista de Girona, i els tres primers de la de Lleida i Tarragona.

L’anunci de la candidatura de Ciuró s’ha produït després que Laura Borràs hagi guanyat el procés de primàries al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Els altres sabadellencs

Un dels altres sabadellencs que es presenta a les primàries per ser a la llista és Anthony Corey, activista antiracista i LGTBI, escritor i estudiant d’Història a la UAB. És co-fundador de Joves Nous Catalans. Recentment, a més, ha començat un nou projecte com a presentador del programa de tertúlies Incorrectes a República TV.

Els altres dos aspirants també són estudiants de la UAB. Laura Massa d’Història de l’art i Rubén Moreno de Ciències Polítiques.

Comentaris
To Top