Ciutat

L’estació de Can Llong s’inclourà en el proper Pla de Rodalies

El nou Pla de Rodalies de Catalunya inclourà l’estudi de viabilitat de l’estació de Sabadell Oest-Can Llong. El coordinador de full de ruta ferroviari, Pere Macias, s’ha reunit aquest dimarts amb l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina. La nova parada de Rodalies –que seria la quarta de la ciutat– és considerada una infraestructura prioritària per l’Ajuntament. El govern municipal exigia posar una data i una dotació econòmica a una obra pendent des de fa més d’una dècada.

Una delegació de l’Ajuntament ha acompanyat Pere Macias en la seva visita a Sabadell / CEDIDA

Can Llong –així com els seus barris límitrofs, com Can Rull i Castellarnau– viuen en una contradicció des de l’urbanització de la zona: des de casa veuen les vies de Rodalies, però els trens no s’hi aturen. L’executiu municipal considera que la nova estació de Can Llong s’ha de situar com una de les actuacions principals a la xarxa ferroviària previstes en el Pla Director d’Infraestructures 2021-2030. La parada se situaria en superfície a dins del barri, just abans de l’intercanviador de Sabadell Nord en sentit Barcelona.

“El barri de Can Llong encara ha de créixer més. És una estació més que necessària”, apunta l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que ha explicat que l’ubicació de l’estació està prevista a la plaça Lisboa i que la reunió amb el màxim representant del Pla de Rodalies ha de servir per fer “els primers passos” per la construcció de la parada de tren.

La futura estació de Can Llong (Sabadell) aprofitarà el pas de les vies per l’oest de la ciutat / VICTÒRIA ROVIRA

Ara, el coordinador del Pla de Rodalies, Pere Macias, que depèn del Ministeri de Transports, ha mostrat el seu compromís d’incloure la nova parada. Ara bé, ha posat deures al govern municipal: ha demanat que sol·liciti un estudi de viabilitat a l’executiu espanyol i que, un cop aquest doni el vist-i-plau, aleshores s’inclourà entre les infraestructures per dur a terme a la ciutat. Segons han explicat fonts de l’operador ferroviari, el representant del Pla de Rodalies ha demanat seguir amb l’exemple de l’estació de Bellissens (Reus, Baix Camp), on s’acaba d’obtenir la llum verda ministerial a l’estudi després d’una petició formal de l’Ajuntament.

Les estacions pendents

Can Llong és una de les obres pendents de Rodalies a Sabadell, però l’Ajuntament recorda que n’hi ha d’altres: l’Ajuntament va presentar al·legacions al Pla de Mobilitat del Vallès. El govern municipal també va demanar la priorització l’edificació de dues noves estacions –una al parc del Taulí i una altra a la Gran Via en l’encreuament amb la Rambla–, com també augmentar la freqüència de pas a la línia R4 mitjançant combois semidirectes.

Sabadell exigeix inversió i una data per a l’estació de Can Llong

Comentaris
To Top