Publicitat
Ciutat

Sabadell perd l’atletisme, que marxa a Barcelona

La pols s’acumula. No hi ha pacients als llits, els monitors segueixen apagats i les mampares han quedat brutes amb el pas de les setmanes. Un vigilant de seguretat es mira l’edifici des de fora, des de l’exterior. No hi ha ningú. L’Hospital Temporal del Vallès es va instal·lar a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya el passat abril per fer front a la crisi del coronavirus. Vuit mesos després, no s’ha utilitzat. “Més que un hospital de campanya, sembla un magatzem sanitari”, comenta un veí que hi passa cada dia.

La Pista Coberta no s’ha hagut d’activar com a hospital Covid, i ara tampoc compleix la funció d’equipament esportiu. L’anella peraltada es va desmuntar per posar-hi l’equipament hospitalari: no s’hi poden celebrar competicions i així serà durant mesos, segons les previsions. Tal com va avançar aquest diari, l’Ajuntament preveu allargar el conveni de cessió amb el Departament de Salut fins al juny, fet que impedirà que es disputin les competicions esportives nacionals i internacionals l’any 2021.

/ VICTÒRIA ROVIRA

L’atletisme federat negocia amb l’Ajuntament de Barcelona el trasllat de les competicions de l’any 2021 al Palau Sant Jordi. Per primer cop des de la inauguració de la Pista Coberta d’Atletisme (2010), els campionats –el Míting Internacional d’Atletisme inclòs– se celebrarien a la capital catalana en comptes de fer-se a Sabadell. Segons fonts consultades per aquest diari, a banda de l’impacte esportiu, això també suposarà una davallada d’ingressos per a l’Ajuntament de Sabadell: 120.000 euros de subvenció que provenen de la Generalitat i de la Federació Catalana d’Atletisme, que marxaran a Barcelona.

De Sabadell a Barcelona

El full de ruta per garantir la temporada 2021 implica traslladar una pista peraltada desmuntable de Mataró i construir-la a Barcelona per fer-hi competicions entre el 15 de gener i el 15 de març. Les converses amb el regidor d’Esports barceloní estan molt avançades i ja s’ha rebut el vistiplau de l’Institut Barcelona Esports (IBE), que gestiona el Sant Jordi. “A Barcelona li interessa molt perquè com a capital vol ser referència en l’atletisme. I així també li dona una sortida al Palau, que no té activitat per la pandèmia, i obté uns ingressos extraordinaris”, explica Josep Antentas, vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme. La Secretaria Catalana de l’Esport donarà suport a la decisió que prengui la Federació i que li oferirà subvencions afegides per garantir la continuïtat dels campionats, segons apunten fonts de l’organisme depenent de la Generalitat de Catalunya.

/ VICTÒRIA ROVIRA

Antentas celebra que es trobi una sortida per a les competicions, però com a sabadellenc lamenta perdre un equipament de ciutat. En aquest sentit, creu que el Govern municipal ha actuat amb “desinterès”: “A aquest ajuntament li sobra l’esport i més li sobra l’atletisme”, assegura. Creu que la pèrdua de l’equipament –encara que sigui provisional per la Covid– serà un “daltabaix” per a l’esport a la ciutat i a Catalunya, tant en l’àmbit professional com amateur. “Es podria haver traslladat l’hospital a una altra banda fa mesos”, proposa.

Objectiu: 2022

Més tard o més d’hora, les intencions de l’atletisme federat és retornar a Sabadell. De moment, l’objectiu està fixat en la temporada 2022. La Secretaria Catalana de l’Esport exposa al D.S. que l’objectiu és recuperar la Pista perquè és un “equipament únic i ideal a Catalunya”. En la mateixa línia, des de la Federació consideren que –si la Covid ho permet– es podrien “accelerar” les obres de cara al gener del 2022.

Per recuperar la Pista, s’hauran de complir les condicions epidemiològiques. A banda, caldrà una despesa addicional i un mes d’obres, segons l’Ajuntament. L’empresa responsable de la construcció de la Pista, Mondo Ibérica, estima que el cost de la reparació de l’equipament serà de 389.468 euros, després de defectes en la retirada de l’anella peraltada durant la construcció de l’hospital de campanya. Es desconeix encara quina o quines administracions hauran de fer front a aquesta partida extraordinària.

El Diari s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Sabadell, que de moment prefereix no fer declaracions pel que fa al trasllat de l’atletisme a Barcelona.

Publicitat
Comentaris
To Top