Diners

Creen un dispositiu de llums intermitents per als cascs de bicicleta

El dispositiu va instal·lat al casc i està format per llums LED / CEDIDA

Fent un lleu moviment de cap a l’esquerra o a la dreta uns llums intermitents instal·lat al casc indiquen a la resta d’usuaris de la via pública la direcció que es prendrà. Aquest és el dispositiu que ha creat la start-up sabadellenca Ticc. De moment, només compten amb el prototip. Per això, fins al 12 de desembre, l’empresa ha llançat una campanya a la plataforma Kickstarter per atreure inversors que permetin iniciar-ne la producció.

La idea va néixer el 2018  mans d’un grup de quatre joves emprenedors: el sabadellenc Sergi Paez i els barcelonins Guillem Crosas, Jordi Planas i Bàrbara Montoto, “Quan portem els nostres fills a l’escola en bicicleta i volem marcar les indicacions, ens desestabilitzem”, explica Montoto, que afegeix que davant de l’augment de bicicletes i patinets a la xarxa viària “cada cop és més perillós”.

Amb l’innovador sistema de sensors de moviment, només cal que l’usuari giri el cap on vol girar o fins i tot quan frena perquè els llums indiquin la maniobra. Tot plegat, es pot fer sense aixecar les mans del manillar. El dispositiu s’adapta a qualsevol tipus de casc. A més, el sistema de llums LED assegura la visibilitat durant el dia i la nit a més de 400 metres. A més, l’aparell disposa d’un sistema d’altaveus connectats a la llum que informa l’usuari quan l’intermitent s’ha activat. A més, el seu sistema hermètic el fa resistent a l’aigua i a qualsevol adversitat climatològica.

La start-up sabadellenca ha estat dos anys evolucionant el disseny i la tecnologia. “Amb l’arribada de la Covid es va reafirmar la nostra idea, perquè hi ha més ús de vehicles de mobilitat personal i, per tant, encara té més futur”, assenyala la cofundadora del projecte. En la mateixa línia, Guillem Crosas destaca que “si tal com es preveu, la bicicleta i el patinet es converteixen en un dels eixos centrals de la mobilitat de les ciutats del futur, volem ser un actor clau per assegurar-nos que aquest increment d’usuaris a la via pública es faci de la manera més segura per a tothom”.

Diners per començar la producció

Ara ja tenen el producte preparat per llençar-lo al mercat. Per aquest motiu han fet una campanya de micromecenatge a la plataforma Kickstarter, on ahir ja superaven els 4.000 euros. Amb els fons que obtinguin d’aquesta campanya volen comprar els motlles i comença a produir. A més, Ticc ha tancat col·laboracions amb el fabricant de cascs Closca o la funda impermeable per a ciclistes Baggicase per oferir paquets conjunts d’edició limitada i preus reduïts de l’intermitent amb altres accessoris.

Els llums intermitents Ticc han estat seleccionats per l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona Elisava com un dels tres projectes més innovadors de l’any. “Ha tingut molt bona acceptació fins ara”, constata Montoto.

Comentaris
To Top