EDITORIAL

La investigació impulsa Sabadell

Si la pandèmia ens ha servit d’alguna cosa, ha estat per recordar, i reivindicar, l’excel·lència del personal sanitari. Els metges, les infermeres, els professionals d’emergències… han respost a la Covid salvant vides amb més pressió però amb la professionalitat de sempre. A banda de la tasca reactiva del dia a dia, hi ha desenes i desenes de persones que es dediquen a la investigació mèdica. Molts d’ells ho fan des de l’Hospital Parc Taulí.

El centre hospitalari de referència va invertir pràcticament 9 milions d’euros en recerca i innovació l’any passat. La corporació sanitària participa actualment en quatre projectes internacionals, que fa tenir una idea de l’abast del talent que es forja a Sabadell. L’esforç del Taulí pren especial rellevància en un context en què la investigació científica ha tornat al centre del debat públic amb les vacunes per a la Covid.

L’activitat de recerca al Taulí ha generat un retorn important: 25,8 milions d’euros per transferències tecnològiques. D’aquesta manera, es constata que l’aposta per la salut i el benestar també és una oportunitat per generar activitat econòmica i ocupació de qualitat.

Comentaris
To Top