Castellar del Vallès

Comencen a arranjar el camí del riu Ripoll

Els treballs permetran crear un itinerari per connectar a peu un traçat d’uns vuit quilòmetres

El tram del riu Ripoll a Castellar / CEDIDA

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha iniciat recentment l’execució del projecte d’arranjament del camí del riu Ripoll, des del pont de Turell fins a l’anomenada palanca del camí de Castellar Vell. En una primera fase, els treballs incideixen en l’obertura de nous traçats o millora dels existents en dos trams concrets: d’una banda, el comprès entre el pont de Turell i la font de la Riera i, de l’altra, entre Can Juliana i Can Barba.

La intervenció, que comptarà amb noves fases el 2021 i el 2022, té com a objectiu final la creació d’un itinerari que ressegueixi l’entorn fluvial de manera que es garanteixi la connectivitat a peu i, en alguns punts, en bicicleta, al llarg d’aproximadament vuit quilòmetres a l’entorn del riu al seu pas per Castellar.

Segons fonts municipals, amb aquest projecte es vol aconseguir un traçat “còmode i amable per al passeig que realci la riquesa paisatgística, ambiental i patrimonial del riu d’una manera ordenada i senyalitzada”. Per assolir-ho es recuperaran camins antics en mal estat, se n’obriran de nous per permetre les connexions necessàries i s’arranjaran diversos punts de creuament del riu o torrents adjacents.

La primera fase d’execució del projecte de creació de camí del riu Ripoll finalitzarà a finals de gener i es va adjudicar per 225.000 euros a l’UTE Font de la Riera. Així mateix, l’Ajuntament té previst construir en els propers mesos una passera de pedra just al pas del riu al trencall del camí per anar a Castellar Vell.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top