Oci i cultura

Brindis al restaurant Can Feu: la Guia Michelin torna a recomanar-lo pel 2021

Josep Maria Villagrasa, al Can Feu / LLUÍS FRANCO

El restaurant Can Feu no perd pistonada i tornarà a sortir com a establiment recomanat a la Guia Michelin de l’any 2021. D’aquesta manera, seran 20 anys consecutius en els que el restaurant encapçalat pel xef Josep Maria Villagrasa surt distingit en la famosa guia culinària. “Això ha estat possible gràcies a tots i totes les clients, que són les nostres estrelles”, diu Villagrasa, en un joc de paraules.

Malgrat que era previsible que Can Feu mantingués la distinció, les immenses dificultats de l’any de la Covid-19 han fet esclatar l’alegria al restaurant. “És un reconeixement a l’any que hem viscut”, diu el xef. De fet, l’inspector de la Guia Michelin va realitzar la visita a l’establiment a principis d’any, abans que esclatés la pandèmia. La dinàmica és senzilla: Reserven taula sense dir qui són, mengen i paguen la factura. “I llavors és quan, una vegada liquidat el tiquet i fet tot, revelen que són inspectors i demanen parlar amb el xef”, explica Villagrasa. Ah, però si no ha anat massa bé… se’n van ràpid!

La gràcia de la visita d’enguany és que va venir el mateix inspector que la primera vegada. “Em va dir: Recordo haver vingut la primera vegada que vau sortir a la guia, fa 20 anys. Jo mateix us vaig fer la ressenya. I esteu igual de bé!”, rememora Villagrasa.

La recomanació de la Guia Michelin és, sense dubte, una alegria en un any en el que han hagut de tancar i reobrir en diferents confinaments, així com adaptar-se als nous horaris establerts pel Procicat. I aquí, una de bona i una de dolenta: Migdies molt bé, però nits fluixes. I és que Can Feu s’ha readaptat amb imaginació, com ara creant una nova franja d’obertura de matins per poder gaudir d’esmorzars de forquilla: Cap i pota, botifarra amb seques… Clàssic de la cuina catalana, que els hi està funcionat especialment bé els caps de setmana.

L’equip dels fogons de Can Feu / LLUÍS FRANCO

Així mateix, els migdies fan ple quasi sempre. “En canvi, el tema de sopar a l’europea és molt complicat, perquè són hores en els que els comerços encara estan oberts i la gent no s’ha acostumat a sopar tan d’hora”, explica. Per això, han decidit tancar les nits de diumenge a dimecres, mantenint els sopars a les nits (fins a les 21.30 h) de dijous, divendres i dissabte.

El boom dels menuts: Els ‘callos’ i cap i pota tornen a estar de moda

Publicitat
Comentaris
To Top