Ciutat

La tercera edició de Ciència per Nadal a Sabadell parlarà sobre les vacunes

Manel Cervantes Taulí / D.S.

L’edició 2020 de Ciència per Nadal a Sabadell comptarà aquest any amb la participació d’uns 400 alumnes i professors del Col·legi Sagrada Família i dels instituts Ribot i Serra, Agustí Serra, Vallès i Arraona. La cita serà el proper dilluns, 21 de desembre, a les 9.30 h i serà en format telemàtic. És un projecte a iniciativa de la secció de Ciència i Tecnologia de la Fundació Bosch i Cardellach i el Centre de Recursos Pedagògics de Sabadell Sant Quirze i l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració del Gremi de Fabricants de Sabadell, la Delegació al Vallès Occidental del Col·legi de Metges de Barcelona, la filial del Vallès Occidental de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB.

Hi serà present, com a ponent, el doctor Manuel Cervantes, cap del Departament de Malalties Infeccioses de l’Hospital Parc Taulí, que farà una conferència. L’acte serà conduït la periodista Elisabet Carnicé. La finalitat d’aquestes jornades és familiaritzar la ciutadania amb els mètodes que fa servir la ciència per generar coneixement. També es fomenta que el projecte pugui sortir de les aules i sigui progressivament assumit per la població.

És per això que enguany el tema escollit per a la jornada són les vacunes, un tema molt actual. “La recerca de les vacunes”, tema de debat 2020. En cap moment de la història com ara no s’havia parlat tant de les vacunes. Darrerament, han estat qüestionades per una part de la ciutadania dels països desenvolupats. I una altra part de la societat espera amatent la vacuna que ha de combatre el contagi de la COVID-19.

La proposta de debat i reflexió de Ciència per Nadal a Sabadell esdevé un espai per observar com els científics han treballat i treballen per obtenir vacunes, amb experimentació pacient i amb la repetició de proves per avaluar l’eficàcia dels nous fàrmacs i els seus possibles efectes secundaris. El doctor Cervantes ha assessorat l’alumnat i el professorat durant el curs per proporcionar material d’estudi i suggerint temes de treball per preparar l’acte del dia 21 de desembre. A través de la revisió de casos concrets de generació de coneixement científic es pretén que la ciutadania conegui les peculiaritats de la feina del personal científic.

Inscripció a la jornada

Per poder assistir a la trobada Ciència per Nadal a Sabadell, cal formalitzar una inscripció enviant una sol·licitud per correu electrònic a la Fundació Bosch i Cardellach ([email protected]). L’alumnat dels centres educatius que participen en l’edició d’enguany treballen el tema des d’inici de curs a partir de diversos recursos pedagògics i de l’assessorament del ponent d’aquesta edició, el doctor Manuel Cervantes. Les entitats ciutadanes adherides al projecte són cada any més nombroses.

Comentaris
To Top