CASTELLAR

La Policia de Castellar demana més recursos per no deixar la ciutadania “desemparada”

Diversos membres de la Policia de Castellar reclamen a l’Ajuntament augmentar urgentment la plantilla per, segons consideren, “no deixar desemparada la ciutadania” en matèria de seguretat. El cos local denuncia que la manca de recursos, tant humans com econòmics, genera “un col·lapse del servei i un desgast crònic”. Assenyalen que, per cobrir les necessitats de 24.0000 habitants, és habitual disposar únicament d’una patrulla al carrer o d’agents que han d’anar sols.

La plantilla del municipi, sostenen en un comunicat, es manté des del 2008, sense que es cobreixin les baixes. Un dels altres serveis que reclamen reforçar és l’OAC (Oficina de denúncies de la policia) i l’administració, que consideren “saturats, amb una sola persona per realitzar alhora diferents tasques”.

Protesta de membres de la Policia Local a davant de l’Ajutament / CEDIDA

En un comunicat, també demanen una planificació per aconseguir una estructura moderna i sostenible, a més de rejovenir la plantilla, en què assenyalen que el 41% dels membres superen els 50 anys. “No sabem si existeix un pla de futur de la policia, no sabem si existeix un pla de millora o innovació. El que si sabem és que els problemes organitzatius, no poden recaure sobre els treballadors i treballadores, un col·lectiu essencial en aquests temps de pandèmia”, argumenten.

Dijous al matí, una vintena d’agents es van aplegar a davant de l’Ajuntament per demanar solucions “que evitin un agreujament de la situació de la Policia Local”.

Comentaris
To Top