Publicitat
Castellar del Vallès

Castellar recupera la mítica figura de l’Estevet a la plaça de Cal Calissó

La seva col·locació el 1969 va aixecar controvèrsia i la figura es va batejar de manera satírica amb el nom d’Estevet

La figura s’ha adaptat als temps presents / M.P.

Coincidint amb la diada de Sant Esteve, patró de la vila, es va reposar l’Estevet a la plaça de Cal Calissó. L’escultura està situada pràcticament al mateix emplaçament de la mítica fi - gura que durant 30 anys va presidir una petita rotonda al començament del Passeig, just al davant de la parada de bus del desaparegut cafè de La Rabassada.

El nou Estevet és una creació artística de l’escultora castellarenca Mar Hernández Plana, que ha adaptat als temps presents la representació d’un infant nu que, respecte a l’original, compta amb una edat més avançada però conserva la mateixa posició anatòmica i una pilota entre les mans.

L’artista, però, ha fet una revisió de la peça de pedra artifi cial que el consistori de Llorenç Casas va col·locar el juny del 1969 al Passeig. L’infant, però, va desaparèixer a fi - nals dels anys 90 arran d’unes obres de remodelació de l’antiga rotonda de La Vallesana.

Vint anys després, la versió actualitzada que Mar Hernández Plana ha fet per encàrrec de l’Ajuntament és una escultura de bronze situada en un espai diferent del de fi nals de la dècada dels seixanta. El nou Estevet es troba ara al mig d’una plaça i vol convertir-se en un reconeixement a la infància. La peça s’ha instal·lat sobre un bloc de pedra amb bancs prefabricats al costat per tal que tothom qui vulgui pugui estar-hi a prop i fer-s’hi fotos.

L’artista va fer una maqueta prenent de referent un nen de 10 anys com a model. Després es va procedir al modelatge en fang de la peça a mida real, de la qual es va extreure un motlle de silicona. Amb aquest motlle es va fer la fosa en bronze en una foneria.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top