Publicitat
Ciutat

La policia ja sanciona els conductors de patinet elèctric infractors

Des del 2 de gener, els VMP no poden circular per voreres

/ Lluís Franco

A partir d'aquest dijous, Sabadell sancionarà els conductors de patinet elèctric que cometin infraccions. Després del dispositiu policial que aquests dies ha informat els conductors de patinets elèctrics sobre la nova normativa de la DGT, que regula els vehicles de mobilitat personal (VMP), s'inicia l'etapa sancionadora. Tot i això, el tinent d'alcaldessa i regidor de Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, en una atenció als mitjans assegurava que els agents sempre han sancionat les conduccions temeràries o imprudents.

Què diu la normativa?

Des del 2 de gener, els VMP no poden circular per voreres. Pel que fa a les zones plataforma úniques, podran circular si adapten la circulació a la velocitat dels vianants. Només pot viatjar una persona sobre el patinet i, si és de nit, caldrà conduir amb llums o roba reflectant. L'ús de casc no és, de moment, obligatori, però sí recomanable. Tot i això, l’Ajuntament pretén que sigui d'ús obligatori al municipi, fet que es concretarà a la nova ordenança.

L’organisme depenent del ministeri d’Interior també ha establert una limitació de la velocitat d’entre 6 km/h i 25 km/h. Les denúncies administratives per incomplir alguna de les noves mesures suposaran entre 100 euros –viatjar més d'una persona sobre el patinet– i 1.000 euros de sanció –conduir sota els efectes de les drogues o alcohol. Circular per la vorera serà sancionable amb 200 euros, així com utilitzar el telèfon mòbil o auriculars.

Publicitat
Un patinet elèctric circulant per la vorera / LLUÍS FRANCO

Un patinet elèctric circulant per la vorera / LLUÍS FRANCO

Els conductors no necessitaran assegurança, ni permís de conduir ni de circulació. Però sí que caldrà disposar d’un certificat de circulació –no serà obligatori fins al 2023– que s'haurà de sol·licitar a la DGT. 

L’Ajuntament de Sabadell està treballant en l’elaboració de la nova ordenança de circulació, que desenvoluparà la norma que marca la DGT, però estudia incorporar modificacions en la normativa vigent. Mentrestant, Sabadell aplicarà les directrius que estableix l’organisme. 

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top