Ciutat

Noves caigudes en la tensió de la llum a Ca n’Oriac

/ CEDIDA

No hi ha talls de llum, però l’electricitat no té potència. Es pot encendre la llum, però no connectar el forn. O el respirador. O les neveres per atendre els clients. Veïns i comerciants de Ca n’Oriac denuncien que ahir van tornar a patir incidències amb la connexió elèctrica que es van allargar més de tres hores –de les 20.15 h a les 00 h– als carrers de Gironès i Lluçanès.

“Vaig trucar a l’electricista perquè no em funcionaven les càmeres frigorífiques. No era problema meu: la tensió m’arribava només 110 kW. I en necessito més de 350 kW”, explica Bernardino Macia, propietari del Colmado Gallego. Tampoc no pot pesar els productes i tem perquè s’espatlli algun electrodomèstic. A més, lamenta que Endesa no atén la seva trucada.

Segons ha confirmat l’Ajuntament de Sabadell, la incidència es va produïr perquè es van activar les proteccions de càrrega. Endesa està actuant preventivament a les línies per fer millores.

Palmira Gabernet, secretària de l’associació de veïns de Ca n’Oriac, recorda que el 8 de gener es van produir talls que s’allargaven més de cinc hores. Però destaca que els problemes del carrer de la Cerdanya s’han acabat. “La Policia Municipal va comprovar casa per casa si existien connexions irregulars”, destaca.

L’Ajuntament de Sabadell ha portat les actes que confirmen els talls de llum a la Fiscalia. D’altra banda, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, obre la porta a sancionar les distribuïdores elèctriques pels talls de llum que s’han registrat en les darreres setmanes si es confirma la seva responsabilitat. Tremosa va posar sobre la taula que almenys tretze localitats de l’àmbit metropolità s’han vist afectades.

Comentaris
To Top